ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκίνηση προσκλήσεων για τις 300 ΜμΕ με δάνεια της doBank

10:14 - 24 Σεπ 2018 | Επιχειρήσεις
Εκκίνηση προσκλήσεων για τις 300 ΜμΕ με δάνεια της doBank
Στη τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο διαχείρισης των δανείων 300 επιχειρήσεων από την doBank, θυγατρική της Fortress.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαχειριστή προβληματικών δανείων στην Ιταλία, που έχει  αναλάβει τη διαχείριση κόκκινων δανείων ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που έχουν 300 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας και οι οποίες χρωστούν σε πάνω από δύο τράπεζες. Το όλο πρόγραμμα τρέχει μέσα από τo διατραπεζικό Project Solar το οποίο επιτρέπει στο ξένο διαχειριστή να αναζητήσει την πιο σωστή λύση για την επιβίωση των 300  εταιρειών.

Έτσι, οι πρώτες ενημερώσεις έφτασαν σε εταιρείες για συνάντηση με το νέο διαχειριστή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ένα δεύτερο κύμα προσκλήσεων αναμένεται να γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Πλέον οι εταιρίες που έχουν μπει στο πρόγραμμα δεν έχουν να κάνουν με τις πιστώτριες τράπεζες , και ήδη βλέπουν περιορισμό στα κεφάλαια κίνησης. Το νέο σκηνικό δημιουργεί εύλογα ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς πλέον οι επιχειρήσεις αυτές μπαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά, όπου θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον τους, να αναζητήσουν χρηματοδότηση ή νεό μοντέλο επιχιερέιν, να βρουν κεφάλαια ή να οδηγηθούν σε εκκαθάριση.

Η dobank θα προχωρήσει σε αξιολογήσεις και προτάσεις ώστε να διασαφηνιστεί το μέλλον των εν λόγω επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι η doBank έχει συνάψει συμφωνίες με τις τράπεζες  Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς. Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της συμφωνίας στόχος είναι «να συμβάλει σημαντικά στην εξυγίανση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη βελτίωση του δείκτη ανακτησιμότητας των σχετικών δανειακών ανοιγμάτων». Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαχειρίστρια τράπεζα λάβει μία προμήθεια για τις υπηρεσίες χωρίς να έχει κάποιο άλλο δικαίωμα στο χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται το οποίο ανήκει στις  τράπεζες.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.