ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δώρο Πάσχα: Καταβάλλεται η κρατική συμμετοχή στις πληγείσες επιχειρήσεις

08:17 - 15 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Δώρο Πάσχα: Καταβάλλεται η κρατική συμμετοχή στις πληγείσες επιχειρήσεις
Σήμερα ξεκινά από το Δημόσιο η κρατική συμμετοχή για την καταβολή του δώρου του Πάσχα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας.

Η κρατική αυτή συμμετοχή θα εφαρμοστεί στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που διέκοψαν τη λειτουργία τους, μετά από εντολή των αρχών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είτε επειδή είχαν πτώση στα έσοδά τους λόγω της χαμηλής καταναλωτικής δραστηριότητας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, αλλά έχουν εκπληρωμένες τις σχετικές υποχρεώσεις τους προς τους υπαλλήλους και γενικά προς το προσωπικό τους.

Καθυστέρηση λόγω προσπαθειών απάτης

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απέδωσε την καθυστέρηση στη συγκεκριμένη διαδικασία σε περιστατικά επιχειρήσεων, που ζητούσαν υπέρογκα ποσά για τα δώρα του Πάσχα, πιστεύοντας πως θα ξεγελάσουν τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως είπε όμως ο υπουργός, η διασταύρωση των στοιχείων απέτρεψε τους επιτήδειους.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα, που δεν θα αντιστοιχεί στο μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, και πως σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, υπήρξε περίπτωση, στην οποία επιχείρηση φέρεται να ζήτησε 1.742.000 ευρώ για να πληρώσει δώρο Πάσχα σε εργαζόμενο, που ο μισθός του ήταν 1.159,84 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:22 - 15 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.