ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Προίκα» €500.000 για έναν επιτυχημένο γάμο μεταξύ ΑΕΙ και αγοράς

09:03 - 16 Ιουλ 2018 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
«Προίκα» €500.000 για έναν επιτυχημένο γάμο μεταξύ ΑΕΙ και αγοράς
Τους πρώτους καρπούς έφερε η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αξιοποίηση της έρευνας των ΑΕΙ, κάτι που πριν χρόνια αποτελούσε όνειρο απατηλό. Ο λόγος για τη νεοφυή εταιρία InAccel, που εκκολάφθηκε και αναπτύχθηκε στη θερμοκοιτίδα INVENT ICT.

H In Accel με τη στήριξη του ΙNVENT ICT με mentoring και συμβουλευτική, συμμετείχεμε την ομπρέλα του ΙNVENT ICT στο μεγαλύτερο συνέδριο τηλεπικοινωνιών GSMΑ Mobile World Congress 2018 στη Βαρκελώνη και στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας Arch Summit 2018 στο Λουξεμβούργο. Έτσι, με το άνοιγμα της πόρτας των ευκαιριών και την καλή δουλειά κατάφερε να προσελκύσει χρηματοδότηση €500.000 από τη Marathon Venture Capital.

Συγκεκριμένα η δραστηριότητα της InAccel έχει να κάνει με επιταχυντές υλικού σε μορφή IP cores για την αύξηση της απόδοσης των προγραμμάτων πληροφορικής και ειδικών προγραμμάτων που είναι υπολογιστικά χρονοβόρα και τρέχουν σε συστήματα υπολογιστικού νέφους (cloud computing applications). Η εταιρία διαθέτει επιταχυντές για ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων και για συστήματα μηχανικής μάθησης. Επίσης, είναι η πρώτη εταιρεία στη διεθνή αγορά που διαθέτει επιταχυντές FPGAs μέσω της Amazon Web Services.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Invent ICT δημιουργήθηκε με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ με στόχο τη σύνδεση της Έρευνας & Ανάπτυξης στα ελληνικά πανεπιστήμια με τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς στο πλαίσιο της ψηφιακής ανάπτυξης. Το 2018, μάλιστα, στο ICT εντάσσονται το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πολυτεχνείο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.