ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφάζονται στην ποδιά της Κύπρου… οι αερομεταφορείς

01:00 - 20 Ιαν 2015 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σφάζονται στην ποδιά της Κύπρου… οι αερομεταφορείς
Αερομαχίες σημειώνονται πάνω από την Κύπρο με πλήθος αεροπορικών εταιρειών να επιδιώκουν να πάρουν μερίδιο από την πίτα που άφησε πίσω τους το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Πέραν των δύο αεροπορικών εταιρειών, που είχαν εκφράσει έμπρακτο ενδιαφέρον για την απόκτηση του εθνικού αερομεταφορέα της Κύπρου στον σχετικό διαγωνισμό που έτρεχε η κυπριακή κυβέρνηση, την είσοδό τους στην Κυπριακή αγορά επιχειρούν να κάνουν και άλλες εταιρείες.


Θα είναι ωφελημένοι οι καταναλωτές;

         
Κύκλοι της αεροπορικής αγοράς μάλιστα επισημαίνουν ότι η έλευση νέων εταιρειών που επιχειρούν να γεμίσουν το κενό των Κυπριακών Αερογραμμών ενισχύει σε τέτοιο βαθμό τον ανταγωνισμό που δεν αποκλείεται οι επιπτώσεις για τους κύπριους καταναλωτές να αποβούν ιδιαίτερα θετικές, παρά τις έως τώρα ανησυχίες.


Aegean Airlines και Ryanair


Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε η Aegean Airlines την ενίσχυση της βάσης της στη Λάρνακα με την προσθήκη επιπλέον τριών αεροσκαφών προκειμένου να εξυπηρετήσει το πλούσιο πρόγραμμα 14 συνδέσεων που θα προσφέρει το καλοκαίρι από και προς την Κύπρο. Εισάγει μάλιστα και νέους προορισμούς στους οποίους δεν πετούσαν οι Κυπριακές Αερογραμμές συνδέοντας το νησί με την Δυτική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, αλλά και το Κίεβο της Ουκρανίας.


Αισθητή την παρουσία της έσπευσε να κάνει και η ανταγωνίστρια της Aegean τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο (συμμετείχε κι εκείνη στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των Κυπριακών Αερογραμμών) η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Μόλις ανακοινώθηκε το λουκέτο στις Κυπριακές Αερογραμμές οι Ιρλανδοί έσπευσαν να «ρίξουν» εκπτωτικά εισιτήρια στην αγορά, τα οποία ονόμασαν ναύλους διάσωσης προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό που βρισκόταν εν μέσω ταξιδιού και είχε στην κατοχή του εισιτήρια της εταιρείας που έκλεισε. Παράλληλα ανακοινώνει κατά καιρούς προσφορές με περιορισμένες θέσεις - κατά την συνήθη πρακτική της - για τους επιβάτες της Κύπρου.


Η έκπληξη από τη Ρουμανία

         
Έκπληξη αποτέλεσε η έλευση της ρουμανικής αεροπορικής εταιρείας Blue Air η οποία προχώρησε σε ενίσχυση των δρομολογίων της από και προς την Κύπρο εισάγοντας παράλληλα και νέους προορισμούς στο κυπριακό της δίκτυο. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την ενίσχυση των δρομολογίων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις πτήσεις προς Βουκουρέστι ενώ επεξεργάζεται αυτό το διάστημα το άνοιγμα νέων δρομολογίων. Ήδη εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι οι πρώτες κινήσεις επέκτασης της δραστηριότητάς της στην Κύπρο είχαν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο.


Χαρά Αυγερινού

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.