ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίρτζης: Εκτός υπερταμείου η Εγνατία Οδός ΑΕ

15:47 - 12 Μαϊ 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σπίρτζης: Εκτός υπερταμείου η Εγνατία Οδός ΑΕ
Εκτός υπερταμείου θα μείνει η Εγνατία Οδός ΑΕ, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά την παραχώρηση του οδικού άξονα σε ιδιώτες ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να περιορίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι απεργούν όταν έχει προγραμματιστεί διαγωνισμός για κατασκευή νέων σταθμών διοδίων με αποτέλεσμα να ακυρώνεται, προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση των κυβερνητικών επιδιώξεων στη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων. Όπως ξεκαθαρίζει, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα αναλάβει το έργο της τεχνικής και διαχειριστικής εποπτείας της παραχώρησης της Εγνατίας οδού.

Όπως είπε, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αποτελεί για την κυβέρνηση έναν από τους κύριους φορείς εξωστρέφειας του ελληνικού τεχνικού δυναμικού, την υποστήριξη για την ωρίμανση, τη μελέτη, την κατασκευή και την λειτουργία έργων των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και την αξιοποίηση του δυναμικού της σε τεχνικά έργα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με άλλους κεντρικούς δημόσιους φορείς.

Στις συναντήσεις του υπουργού Υποδομών με τη διοίκηση και το προσωπικό της Εγνατία Οδός ΑΕ έγινε ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων, της θεσμοθέτησης των ηλεκτρονικών συστημάτων καθώς και για τον σχεδιασμό υλοποίησης νέων έργων στη Βόρειο Ελλάδα. Η διοίκηση της Εγνατίας Α.Ε. θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις της και εισηγήσεις προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση των παραπάνω πολιτικών και δράσεων.

Επίσης "έγινε ενημέρωση για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις της χώρας και αφορούν την Εγνατία Οδό και την παραχώρηση της". Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν, πάντως, να δηλώνουν αντίθετοι με την παραχώρηση του οδικού άξονα.

Κατά τον κ. Σπίρτζη, όπως φαίνεται στο σχέδιο του νέου οργανισμού του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είναι ενταγμένη στον οργανισμό του Υπουργείου και παραμένει υπό την τεχνική και οικονομική εποπτεία του. Ως εκ τούτου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εγγυάται τις δαπάνες λειτουργίας της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η οποία αποτελεί φορέα προέλευσης και υποδοχής προσωπικού στο υπό σχεδιασμό σύστημα εσωτερικής κινητικότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Όπως προκύπτει από τον προγραμματισμό και τον νόμο η Εγνατία Οδός Α.Ε. θα προχωρήσει στην σύνταξη ενός νέου, σύγχρονου οργανισμού, με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της και την βέλτιστη αντιμετώπιση των νέων πεδίων και έργων που θα συμμετάσχει και θα υλοποιεί.

Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα υλοποιήσει τους σταθμούς διοδίων στις εισόδους της χώρας για την εφαρμογή της βινιέτας και του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων και θα συμμετάσχει στην λειτουργία του Μητρώου Υποδομών, του Μητρώου Απαλλοτριώσεων και στη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.