ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κατευναστική» υπόσχεση Σπίρτζη για ενιαίο αναλογικό σύστημα διοδίων το 2018

08:11 - 07 Ιουν 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Κατευναστική» υπόσχεση Σπίρτζη για ενιαίο αναλογικό σύστημα διοδίων το 2018
Σε μία προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών στα διόδια, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης δεσμεύθηκε πως η εφαρμογή του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους - και στην Εγνατία - θα γίνει μέχρι το τέλος του 2018.

Με το συγκεκριμένο σύστημα, καθιερώνεται η αναλογική χρέωση με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει ο κάθε χρήστης άρα και με διαφορετική τιμή. Σε αυτό, φαίνεται να συμφώνησε και το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την διαπραγμάτευση με τον υπουργό Υποδομών.

 

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σπίρτζη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσεται διαπραγμάτευση για την καθιέρωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι κ.α. αλλά και για τους κατοίκους των όμορών περιοχών. Σε αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ είναι καταρχήν θετικό, θέλει ωστόσο να μελετήσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της ειδικής αυτής τιμολογιακής πολιτικής.

 

Θυμίζουμε πως ο κ. Σπίρτζης με Υπουργική Απόφαση δρομολόγησε την άμεση εγκατάσταση 18 μετωπικών σταθμών και 20 πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό. 

 

Το γεγονός αυτό θα ανεβάσει ιδιαίτερα το κόστος των μετακινήσεων, με τους ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών να επιβαρύνονται περισσότερο απ` όλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.