ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΑΣΑ: Πάνω από 2εκατ. έσοδα από «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες

16:21 - 25 Ιουλ 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΟΑΣΑ: Πάνω από 2εκατ. έσοδα από «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες
Ο ΟΑΣΑ δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου» (ΑΣΣΚ) στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί από την ΟΣΥ (λεωφορεία – τρόλεϊ) 400.000 και από τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) 110.000 «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες, εκ των οποίων τα 15.000 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Μάλιστα, τα έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Τα «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες στις αστικές συγκοινωνίες οδηγούν στη σταδιακή κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου, το οποίο αντικαθίσταται από την ATH.ENA Card και το ATH.ENA Ticket.

Η ATH.ENA Card θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, αλλά και τα μειωμένα και τα ελευθέρας. Η  κάρτα, η οποία θα αποτελέσει και το κύριο προϊόν κομίστρου του ΟΑΣΑ, θα είναι προσωποποιημένη ή απρόσωπη.

Η απρόσωπη κάρτα υποστηρίζει όλα τα είδη κομίστρου, μικρότερα της μηνιαίας κάρτας, καθώς και αποθηκευμένη αξία. Εάν χαθεί δεν αντικαθίσταται και δεν αποζημιώνεται.

Αντίστοιχα, το «ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET» ή αλλιώς, το πολλαπλό εισιτήριο προορίζεται κυρίως για τους μεμονωμένους και περιστασιακούς χρήστες, δηλαδή αυτούς που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποθηκεύοντας συγκεκριμένο αριθμό τύπων κομίστρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.