ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ. Μυτιληναίος: Μόλις σταθεροποιηθούν οι ΗΠΑ, θα σταθεροποιηθεί ο κόσμος

09:21 - 25 Οκτ 2023 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ευ. Μυτιληναίος: Μόλις σταθεροποιηθούν οι ΗΠΑ, θα σταθεροποιηθεί ο κόσμος
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, MYTILINEOS Energy & Metals, έκρουσε για ακόμη μία φορά το καμπανάκι σχετικά με το ρόλο της Ευρώπης στο παγκόσμιο στερέωμα.

Σε συζήτηση με τον Νομπελίστα οικονομολόγο, Ζόζεπ Στίγκλιτς, ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε στη διεθνή ενεργειακή κρίση η οποία «είναι πολύ χειρότερη στην Ευρώπη».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι δραστηριότητες ενεργειακής έντασης στην Ευρώπη έχουν διακοπεί κατά 50% και οι περισσότερες έχουν μεταφερθεί στις ΗΠΑ ή στην Ασία.

Εκτίμησε δε πως η κρίση αυτή δεν έχει τελειώσει και ενδεχομένως να προκύψουν ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Συμπλήρωσε δε πως η Ευρώπη έχει μείνει πίσω σε οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, αν δει κανείς και την έλλειψη συνοχής στην περίπτωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Επισκέφθηκαν είπε το Ισραήλ πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες και δεν υπήρξε κοινή εκπροσώπηση, σημείωσε.

Πρόσθεσε δε πως «η Ευρώπη είναι δυσλειτουργική χωρίς δημοσιονομική και πολιτική ένωση», σημειώνοντας πως υπάρχει πλέον μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις χώρες της Βαλτικής με της χώρες της Μεσογείου.

Στην παρέμβασή του επανέλαβε επίσης την κριτική του στις Βρυξέλλες για τη στηριξη του βιομηχανικού τομέα,.

Καταλήγοντας, εκτίμησε πως η διεθνής κατάσταση θα ισορροπήσει όταν οι ΗΠΑ, που σήμερα είναι διαιρεμένες, «βρουν το δρόμο τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο». «Μόλις σταθεροποιηθούν οι ΗΠΑ, θα σταθεροποιηθεί και ο υπόλοιπος κόσμος», εκτίμησε.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:22 - 25 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.