ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προγράμματα «Τουρισμός για όλους» μέχρι το 2025

23:28 - 16 Μαϊ 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Προγράμματα «Τουρισμός για όλους» μέχρι το 2025
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή καθορίζεται ότι μέχρι το 2025 μπορούν με υπουργικές αποφάσεις να διαμορφώνονται ετήσια προγράμματα για την τόνωση της ζήτησης στον τουρισμό.

Επίσης ρυθμίζονται θέματα με περιβαλλοντικές μελέτες για κύρια καταλύματα, αλλά και για την χωροθέτηση τουριστικών λιμένων.

Παράλληλα, δίνεται το πλαίσιο για τα καζίνο σε μαρίνες.

Οι προτεινόμενες διατάξεις:

Άρθρο 1

Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

  1. Το Υπουργείο Τουρισμού δύναται να εκπονεί, έως τις 31.12.2025, ετήσια προγράμματα για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, με τίτλο «Τουρισμός για όλους», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
  2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού καθορίζονται οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και κάθε ηλεκτρονική διαδικασία που σχετίζεται με την υλοποίηση του προγράμματος ο χρόνος υλοποίησης, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με τη χρηματοδότηση, διαχείριση, παρακολούθηση, ή άλλη συναφή ενέργεια για τη λειτουργία και την εκτέλεση των προγραμμάτων, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο τεχνικό ή λειτουργικό ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος.

Άρθρο 2

Προθεσμία περιβαλλοντικής αδειοδότησης κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων

  1. Τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α' 155), που είναι αδειοδοτημένα κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, διατηρούν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.), ακόμα και αν από το σύνολο των δικαιολογητικών που προβλέπονται για τη χορήγηση του Ε.Σ.Λ. και έχουν καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία, ελλείπει η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο.), υπό την προϋπόθεση ότι έχει κατατεθεί το σχετικό αίτημα για την έκδοσή της στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή ή ότι αυτό θα κατατεθεί εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Για την προσκόμιση της Α.Ε.Π.Ο. στην υπηρεσία, η οποία χορηγεί το Ε.Σ.Λ., τίθεται προθεσμία δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
  2. Σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, που διέθεταν Ε.Σ.Λ., το οποίο έχει ανακληθεί λόγω έλλειψης Α.Ε.Π.Ο., επαναχορηγείται το Ε.Σ.Λ. που ανακλήθηκε, υπό την προϋπόθεση της υποβολής σχετικού αιτήματος στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή, εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Στις επιχειρήσεις του πρώτου εδαφίου, για την προσκόμιση της Α.Ε.Π.Ο. στην υπηρεσία, η οποία χορηγεί το Ε.Σ.Λ., τίθεται προθεσμία δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
  3. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας του δεύτερου εδαφίου των παρ. 1 και 2, με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας, ανακαλείται το Ε.Σ.Λ., σύμφωνα με τον ν. 4442/2016 (Α' 230).

Δείτε την σχετική τροπολογία ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 01:40 - 17 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.