ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λαβωμένη» ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση-Διεγράφη ο Δημήτρης Καμμένος!

22:08 - 16 Ιουν 2018 | Πολιτική
«Λαβωμένη» ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση-Διεγράφη ο Δημήτρης Καμμένος!
Με μία.. διαρροή από τη μεριά των ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση εξασφάλισε τις ψήφους που χρειαζόταν για να αποφύγει το εμπόδιο της πρότασης μομφής που κατέθεσε εναντίον της η ΝΔ. Έπειτα από μία έντονη διαδικασία, με τους αρχηγούς των κομμάτων να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε υψηλούς τόνους, διεξήχθη η ψηφοφορία, στην οποία ναι μεν η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά είχε μία ηχηρή απώλεια. Συνολικά ψήφισαν 280 βουλευτές. Οι 127 υπέρ, οι 153 κατά της πρότασης δυσπιστίας.

Η απώλεια ήρθε από τη μεριά των ΑΝΕΛ, με τον βουλευτή Δημήτρη Καμμένο να σπάει τη γραμμή του κόμματος και να ψηφίζει "Ναι" στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Καμμένος είχε προειδοποιήσει για αυτή του την απόφαση, την οποία στηρίζει στο γεγονός ότι διαφωνεί με τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με αυτή της πΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου ήταν άμεση, ο οποίος διέγραψε τον συνονόματο βουλευτή του κόμματός του.

Η διαδικασία στην Ολομέλεια ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων.

Τσίπρας: Διχάζετε τους Έλληνες για να ενώσετε τη ΝΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για "εμπόριο πατριωτισμού", υπερασπίστηκε τη συμφωνία και ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση, ενόψει και της εξόδου από το πρόγραμμα.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός, τόσο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο όμως και στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε πάρει νωρίτερα το λόγο.

Απονομή... νόμπελ από τον Μητσοτάκη

Από τη μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης... απένειμε Νόμπελ πολιτικής απάτης στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, λόγω της διγλωσσίας της κυβέρνησης στο Σκοπιανό, αλλά και στο γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ, παρότι δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας είπε πως "ο καθένας ξεχωριστά ψηφίζοντας ναι βγάζει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Χωρίς επιστροφή, γιατί μετά θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει".

Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα - Παυλόπουλο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως "τα έδωσε όλα στους Σκοπιανούς" και πως "ξεπούλησε τη Μακεδονία". Υπερασπίστηκε τις δικές του κινήσεις για το θέμα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός, ενώ δεν άφησε εκτός κριτικής και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:19 - 16 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.