ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίρτζης: Οι ψηφοφόροι έστειλαν μήνυμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ

13:05 - 17 Οκτ 2023 | Πολιτική
Σπίρτζης: Οι ψηφοφόροι έστειλαν μήνυμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ
Στην αποκάλυψη πως υπήρξαν επαφές ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, για κοινή υποστήριξη υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου για την περιφέρεια Αττικής, προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε.

Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως «ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος της χώρας ξεπέρασε τα κόμματα και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και έδωσε το μήνυμα συνεργασίας και με βάση αυτό είναι η πρότασή μου για στενή συνεργασία στις ευρωεκλογές», επαναλαμβάνοντας την θέση του για κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές του 2024. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε πως ο λαός έδωσε το μήνυμα για συνεργασία, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Για το αν ο  υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης είχε τη δυνατότητα να κερδίσει στον β’ γύρο τον Κώστα Μπακογιάννη ο κ. Σπίρτζης σχολίασε: «αν δεν άλλαζε ο αθλητής Νίκος Παππάς ναι θα μπορούσε να κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη. Αν είχαμε καταλήξει στον Παύλο Γερουλάνο θα είχε κερδίσει την περιφέρεια. Ο Ζαχαριάδης πλήρωσε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να πάει από ευρείες κοινωνικές υποψηφιότητες σε υποψηφιότητες κομματικής καταγραφής. Αν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να έχουν νικηφόρα ψηφοδέλτια και να μην κάνουν δώρο στη ΝΔ την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας και κατέβαζαν κοινές υποψηφιότητες θα είχαμε ανατροπές από τον πρώτο γύρο».

Ακόμη, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως «θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι τουλάχιστον είχαν διακριτό ρόλο» μετά την ήττα των εθνικών εκλογών», κάτι το οποίο είχε προτείνει «και απορρίφθηκε».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 17 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.