ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομαδική αγωγή κατά της OpenAI για κλοπή προσωπικών δεδομένων

15:09 - 30 Ιουν 2023 | Τεχνολογία
Ομαδική αγωγή κατά της OpenAI για κλοπή προσωπικών δεδομένων
Αγωγή κατά της OpenAI κατέθεσε μια ομάδα ανώνυμων ατόμων, κατηγορώντας την ότι έκλεψε σημαντικό όγκο προσωπικών δεδομένων για την εκπαίδευση του ChatGPT.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αγωγή 157 σελίδων σημειώνει ότι τι η OpenAI παραβίασε τους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής αντλώντας κρυφά 300 δισεκατομμύρια λέξεις από το διαδίκτυο αλλά και προσωπικών δεδομένων που αποκτήθηκαν χωρίς συγκατάθεση».

Ενώ ένας από τους εναγόμενους ήταν η Microsoft, η οποία φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει 13 δισ. δολάρια στην OpenAI, οι ενάγοντες παραμένουν ανώνυμοι φοβούμενοι τις αντιδράσεις.

Η δικηγορική εταιρεία Clarkson Law Firm κατέθεσε την ομαδική αγωγή την Τετάρτη (28/6) σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. Παράλληλα, οι ενάγοντες αναφέρουν ζημίες ύψους 3 δισ. δολαρίων, με βάση μια κατηγορία ζημιωθέντων ιδιωτών που εκτιμούν πως οι ζημιές ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια.

«Παρά τα καθιερωμένα πρωτόκολλα για την αγορά και τη χρήση προσωπικών δεδομένων, οι εναγόμενοι ακολούθησαν διαφορετική προσέγγιση: την κλοπή», δήλωσαν οι ενάγοντες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.