ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Βαρύ κλίμα στην κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

14:49 - 29 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κλίμα στην κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη
Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Λυγγερίδη. Παρόντες είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Στην εκκλησία είναι επίσης, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δ. Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Λυγγερίδης έδωσε γενναία μάχη επί 20 ημέρες για να κρατηθεί στη ζωή μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν χούλιγκαν στη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη. Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει βάλει στο κάδρο των ερευνών 25 άτομα που μετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη δολοφονική επίθεση, αλλά και στην οργάνωση των επεισοδίων.

Ο μόλις 31 ετών αστυνομικός των ΜΑΤ άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική, μια μέρα μετά τα γενέθλιά του. Μέσα στο ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη προκαλούν συγκίνηση τα στεφάνια των γονιών του και εκείνο της δίδυμης αδελφής του, Κατερίνας.

Στην είσοδο του ναού, το στεφάνι της γιαγιάς του, του παππού του Γιώργου, που αποχαιρετούν το εγγόνι τους, του πρωθυπουργού με το λιτό σημείωμα «με τιμή σε σεβασμό», του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και δεκάδες στεφάνια συναδέλφων, συγγενών, φίλων και φορέων. Τιμές αποδίδει άγημα της ΕΛ.ΑΣ. ενώ τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη, μετέφεραν εντός του ναού στους ώμους τους, συνάδελφοί του από τα ΜΑΤ.

Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός του Γιώργου Λυγγερίδη θα μεταφερθεί με πομπή στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη όπου θα γίνει η ταφή του άτυχου αστυνομικού.

Όπως έχει ανακοινωθεί η πομπή θα κινηθεί επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντύπα, επ. οδού Χαριλάου – θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων στη Θέρμη.

λυγγεριδης
λυγγε
λυγγεριδης
 
«Ανατρίχιασε» όλη η Ελλάδα με τους συναδέλφους του αστυνομικού

Με έναν συγκλονιστικό τρόπο αποφάσισαν οι συνάδελφοι του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη να τον αποχαιρετήσουν. Μπήκαν στο νεκροτομείο, τον αγκάλιασαν και όλοι μαζί έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα τον πόνο, την θλίψη και ήταν συγκλονιστικό ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους γονείς γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση» τόνισε μιλώντας στο Open το πρωί της Παρασκευής (29/12) ο καθηγητής Γιώργος Λυράκος που εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 29 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.