• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Αναλύσεις

Αρκετά ταλαιπώρησαν χιλιάδες επενδυτές οι 18 εισηγμένες που είναι εκτός διαπραγμάτευσης εδώ και μία 8ετία και όπως όλα δείχνουν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εγκαταλείψουν οριστικά και δια παντός το χρηματιστηριακό ταμπλό.

H ΕΛΤΡΑΚ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε διαγωνιστική διαδικασία του Δήμου Ελευσίνας.

Πλούσια όσο και πολύ ενδιαφέρουσα είναι η ατζέντα της νέας εβδομάδας που σήμερα ξεκινά, τόσο από πλευράς χρηματιστηρίου και οικονομίας, όσο και από πλευράς πολιτικών εξελίξεων. Και μόνο ότι αυτό το πενθήμερο υπάρχει η εκλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και η αξιολόγηση από τον αμερικανικό οίκο Fitch, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μια συνηθισμένη εβδομάδα.

Εβδομάδα που μπορεί να κρίνει πολλά για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι αυτή που ξεκίνησε σήμερα, ειδικά αν υπάρξει αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch την προσεχή Παρασκευή. Παρά τα πολύ μεγάλα κέρδη του 2019, το Χ.Α. δείχνει πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα, προσπαθώντας παράλληλα να «χτίσει» στην προσδοκία και την προεξόφληση για ωρίμανση των πολιτικών της κυβέρνησης μέσα στο 2020.

Μικρά ανοδικά βήματα πραγματοποιεί ο ΓΔΧΑ εδώ και 4 συνεδριάσεις με την Παρασκευή να κλείνει σε νέο υψηλό. Η εβδομάδα που ξεκινά περιλαμβάνει την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και την αξιολόγηση από Fitch την Παρασκευή. 

Το Δεκέμβριο του 2019 οι κωδικοί των ξένων επενδυτών ανήλθαν στους 783, με τους 407 να αφορούν αγορές και τους 376 να αφορούν πωλήσεις. Σε επίπεδο αγορών, οι ξένοι κωδικοί στο ελληνικό χρηματιστήριο προήλθαν από 24 χώρες και σε επίπεδο πωλήσεων από 26 χώρες.

Χρονιά εξαγορών αλλά και σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών, μπορεί να χαρακτηριστεί το 2020 για μία σειρά εισηγμένων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αφού ήδη έχουν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες από το 2019.

Νέο υψηλό κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω ευνοϊκού διεθνούς επενδυτικού κλίματος. Η διατήρηση της ανοδικής τροχιάς υφίσταται όσο παραμένουμε πάνω από την ζώνη των 880-870 μονάδων.

Την επιβεβαίωση ότι το momentum του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι ξεκάθαρα ανοδικό, με τους αγοραστές να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, επιτρέποντας μόνο τεχνικού τύπου μικροδιορθώσεις έκανε και η χθεσινή συνεδρίαση, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει πάνω από τις 932 μονάδες για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2015, πετυχαίνοντας νέα υψηλά 5ετίας!

Η επίτευξη νέων ιστορικών υψηλών στις αμερικάνικες αγορές,  βοηθά το σύνολο σχεδόν των χρηματιστηριακών αγορών να διατηρούν την ανοδική τους τάση, μηδέ εξαιρουμένης και της Ελληνικής αγοράς, που έχει πρόσθετους λόγους για αυτό.

 

Η ανοδική εκτόνωση του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έχει υποαποδόσει του ΓΔΧΑ τον τελευταίο μήνα και η ΕΕΕ έδωσαν το θετικό πρόσημο στην χθεσινή συνεδρίαση.

Μετά τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένονται οι εισαγωγές των ΑΕΑΑΠ που έχουν προκύψει από την απόσχιση των ακινήτων σε 2 τουλάχιστον εισηγμένες.

Η Ένωση Πιστοποιημένων Αναλυτών πραγματοποιεί εκδήλωση στο πλαίσιο του Athens Money Show 2020 την Παρασκευή 17/1/2020 και ώρα 8:00-10:00μμ (αίθουσα Νάουσα) και την Κυριακή 19/1/2020 2:00-4:00μμ (αίθουσα Κοζάνη) στο Ξενοδοχείο Κάραβελ.

σελίδα 1 από 436
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman