• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Αναλύσεις

Ένα γενικευμένο ανασκούμπωμα και μια προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός λαμβάνει χώρα στον όμιλο Intracom τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή και κάποιες θετικές εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο τόσο στη μητρική όσο και σε θυγατρικές του ομίλου, που αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Σε υψηλά 15 μηνών έκλεισε χθες ο τραπεζικός δείκτης, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό momentum του κλάδου που εν μέσω πολλών εξελίξεων και μεγάλης κινητικότητας, δείχνει διάθεση να αλλάξει – εκ νέου – επίπεδο. Με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει συμπληρώσει έντεκα ανοδικές συνεδριάσεις στις 13 τελευταίες που έχουν πραγματοποιηθεί, πλησιάζοντας εκ νέου στα υψηλά του.

Το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει τη διαδικασία αργής συσσώρευσης υπό συνθήκες συναλλακτικής υποτονικότητας, με τους αγοραστές να διατηρούν υπεροπλία έναντι των πωλητών και το Γ.Δ. να επιδιώκει την ανόρθωση του. Πρόκειται για ένα σκηνικό που προκύπτει από τη συνεπίδραση των θετικών σε γενικές γραμμές εξελίξεων στην ελληνική οικονομία που ωστόσο συνυπάρχουν με τις μεγάλες αβεβαιότητες του εξωτερικού περιβάλλοντος, τόσο από την ανατροφοδότηση των χρόνιων «μαύρων κύκνων» όσο και από την τροφοδότησή του με νέους ! Έτσι, η προοπτική για ένα end year rally με στόχο την υπέρβαση των 900 μονάδων σε συνέχεια δύο ακόμη ανεπιτυχών προσπάθειών το προηγούμενο διάστημα είναι μεν πιθανή αλλά τελεί υπό την αίρεση της μείωσης των διαταρακτικών παραγόντων που επιβαρύνουν το εξωτερικό περιβάλλον.

Το περιβάλλον συνεχίζει να είναι υποστηρικτικό για τον ΓΔΧΑ, αν κα ο συναλλακτικός όγκος παραμένει ισχνός. Σχετικά με τις πιθανές αναβαθμίσεις πρέπει να σημειώσουμε ότι, αν και θετικές για την ανοδική ορμή, το επίπεδο που αποτελεί ‘’game changer’’ για το ΧΑ είναι η επενδυτική βαθμίδα. Η κατάκτηση αυτής θα εξαρτηθεί κατά την εκτίμησή μας από μια πολυδιάστατη βελτίωση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Άνοδο κατά 0,53% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 867,16 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 50 εκ. ευρώ. Η παράταση της αβεβαιότητας για το Brexit δεν επέτρεψε ένα ταχύτερο βηματισμό στις ευρωπαϊκές αγορές αν και η πιθανότητα του άτακτου έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Συμπληρώνοντας δέκα ανοδικές συνεδριάσεις στις δώδεκα τελευταίες από τις αρχές Οκτώβρη, το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει να βάζει τις βάσεις για να κινηθεί σύντομα υψηλότερα, εν μέσω πολύ ενδιαφέροντος κλίματος σε εγχώριο επίπεδο με έξαρση της επιχειρηματικής κινητικότητας, ενώ διεθνώς η εικόνα των αγορών είναι λίαν υποστηρικτική.

Άνοδο κατά 0,38% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 862,58 μονάδες (+0,77% εβδομαδιαία κέρδη, +40,6% από την αρχή του έτους, +87,52% ο τραπεζικός δείκτης). Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε μόλις στα 42,6 εκ. ευρώ με τη δέσμευση ρευστότητας για την έκδοση της Τέρνα Ενεργειακής να επιδρά αρνητικά.

Για την εβδομάδα που ξεκινά ο ΓΔΧΑ ενδέχεται να έχει μεγαλύτερη μεταβλητότητα και πιθανώς να κινηθεί εντός του εύρους των 840 με 890 μονάδων.

Μολονότι σε ποσοστιαία κέρδη δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικό, εντούτοις το ελληνικό χρηματιστήριο «χτίζει» διαρκώς καλύτερα τεχνικά επίπεδα, χωρίς ακρότητες και χωρίς εντυπωσιασμούς, έχοντας συμπληρώσει εννέα ανοδικές συνεδριάσεις στις έντεκα τελευταίες.

Την προσεχή Τετάρτη 23 Οκτωβρίου θα κάνει πρεμιέρα στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. το νέο ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή, του οποίου υπήρξε υπερκάλυψη πάνω από 4,5 φορές, ενώ θα εισαχθεί με κωδικό ΤΕΝΕΡΓΧΟ2. Πρόκειται για μια από τις πλέον επιτυχημένες εκδόσεις που έχουν γίνει, καθώς ως γνωστόν η εταιρεία ζητούσε 150 εκατ. ευρώ όμως οι προσφορές ξεπέρασαν τα 684 εκατ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Σε οριακά θετικό έδαφος πάλι έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ με αρνητική συνεισφορά της ΕΕΕ.

Άνοδο κατά 0,11% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. κλείνοντας στις 859,32 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 74,2 εκ. ευρώ, σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή.

 

Με πολύ αργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης για τους μαύρους κύκνους του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

σελίδα 1 από 418
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman