• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Αναλύσεις

Σημαντικές εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο περιλαμβάνει η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα.

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η δεύτερη εβδομάδα του Δεκέμβρη που ξεκινά σήμερα για το ελληνικό χρηματιστήριο και ευρύτερα την ελληνική αγορά και τις τράπεζες. Υπάρχει πληθώρα εξελίξεων τόσο στις τράπεζες όσο και ευρύτερα, ενώ και η αγορά μετά τη διόρθωση της περασμένης εβδομάδας είναι σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

Με το κλείσιμο της Παρασκευής καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες εδώ και 2 μήνες (-3,15%) και μάλιστα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εμφάνισαν καλύτερη εικόνα παρά την αυξημένη μεταβλητότητα.

Με στόχο τη διασφάλιση της υποστήριξης μεγάλων επενδυτικών οίκων στην προσπάθεια της χώρας να προωθήσει αφενός το σχέδιο «Ηρακλής», αλλά και να κλειδώσει θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της αναβάθμισης της επενδυτικής βαθμίδας της ελληνικής οικονομίας, η ηγεσία του υπ. Οικονομικών ξεκινά γύρο επαφών στις ΗΠΑ.

Εν μέρει αποδέχεται με την απόφαση 3212/2019, το Πρωτοδικείου Αθηνών την αγωγή που είχε καταθέσει η SKAG κατά της JUMBO κάτι που ανοίγει ένα σήριαλ δικαστικών διαδικασιών και μαχών.

 

Σημαντικά μειωμένες είναι οι συναλλαγές την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη στο ελληνικό χρηματιστήριο συγκριτικά με τα στάνταρ που επικρατούσαν το Νοέμβριο, κάτι που αποδεικνύει – ξανά – πως… χωρίς ξένους, το Χ.Α. καθίσταται ακόμη πιο ρηχή αγορά. Οι ξένοι διαχειριστές έχουν κλείσει τα βιβλία τους στο τέλος του Νοεμβρίου και του 11μήνου, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη, οπότε πλέον η αγορά παρουσιάζει… αρρυθμίες και έλλειψη βάθους.

Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν καταγράφηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση, ενώ η μεταβλητότητα του τραπεζικού δείκτη παραμένει σταθερά αυξημένη. Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σημειώνει ότι το πρώτο σημαντικό επίπεδο στήριξης για τον δείκτη των τραπεζών αποτελεί η περιοχή των 800 μονάδων.

H ΕΛΤΡΑΚ οδεύει προς έξοδο από το Χρηματιστήριο, μετά το σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου τον Νοέμβριο ανήλθε στο 66,1% παρουσιάζοντας αύξηση 1,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως αναφέρεται στο Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ισχυρά διεθνή χαρτοφυλάκια «μπαίνουν» στο ομόλογο της Ελλάκτωρ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, έως χθες είχε καλυφτεί το 75% της έκδοσης, ενώ το βιβλίο κλείνει σήμερα Πέμπτη το απόγευμα, με την επιτυχία να θεωρείται δεδομένη.

Αντίδραση αυτοσυντήρησης, μερικής τακτοποίησης και βελτίωσης της τεχνικής εικόνας ευρύτερα έβγαλε χθες η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, «πατώντας» στη σημαντική βελτίωση του διεθνούς κλίματος και στη σημαντική αντίδραση των ευρωπαϊκών δεικτών.

Συνεχίζονται οι ταλαντώσεις του ΓΔΧΑ εντός της εκτιμώμενης περιοχής, ενώ και ο τραπεζικός δείκτης κινείται σταθεροποιητικά εν αναμονή και της ψήφισης του σχεδίου ‘’Ηρακλής’’. Σήμερα ανακοινώνεται το ελληνικό ΑΕΠ Γ΄τριμήνου (προσωρινά στοιχεία) και το ποσοστό ανεργίας.

Ανοδική τροχιά καταγράφουν τα περισσότερα εμπορεύματα στο χρηματιστήριο Fixing του Λονδίνου, με τους επενδυτές να καταφεύγουν στην «ασφάλεια» του χρυσού, μετά από τις ανησυχίες που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο η τακτική των ΗΠΑ να καθυστερήσουν την υπογραφή του πρώτου μέρους της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

σελίδα 1 από 427
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman