ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eτοιμες για... ράλι οι αμερικανικές μετοχές

09:21 - 27 Οκτ 2008 | Αναλύσεις
Οι αμερικάνικες μετοχές είναι έτοιμες για ράλι 30%, με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να ηγείται, υπεραποδίδοντας σημαντικά της μικρής κεφαλαιοποίησης καθώς και των μετοχών αξίας, σύμφωνα με νέο report της UBS.

Οπως τονίζει ο fund manager της UBS, κ. Josh Chisari, οι σημερινές αποτιμήσεις των μετοχών προσφέρουν ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου στην αγορά, ιδιαίτερα αυτές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οπως προσθέτει, οι τοποθετήσεις στις αγορές των ΗΠΑ αποτελούν μία αμυντική επενδυτική στρατηγική καθώς το μεγαλύτερο μέρος των άσχημων νέων είναι πίσω μας ή έχει ήδη αποτιμηθεί. Επιπλέον, η αμερικάνικη αγορά είναι ανώτερη όλων των υπολοίπων από πλευράς εκτιμήσεων κερδοφορίας και από πλευρά κινητοποίησης μέσω της νομισματικής πολιτικής.

Η επικέντρωση στις μετοχές ανάπτυξης οι οποίες ξεπουλήθηκαν βίαια το τελευταίο διάστημα έχουν υποτιμηθεί σημαντικά από την αγορά την στιγμή που η μελλοντική τους ανάπτυξη θα ξεχωρίσει τραβώντας υψηλότερα και τις μετοχές τους στο ταμπλό. Τέτοιες μετοχές είναι οι Zimmer Holdings, Google, Apple και Mastercard. Οπως υπογραμμίζει, η UBS τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει και αγοράζει επιθετικά αυτές τις μετοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.