ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μετοχές θύματα του τελευταίου 12μηνου

10:04 - 14 Νοε 2008 | Αναλύσεις
Νέο μηχανισμό εξεύρεσης μετοχών που έχουν σφυροκοπηθεί ανελέητα και άδικα στην ελληνική αγορά δημιούργησε η HSBC και τις παρουσιάζει σε σημερινή της έκθεση με τίτλο « Dislocation barometer for Greek Equities ».

Τα μεγαλύτερα θύματα των τελευταίων 12 μηνών αποτελούν οι μετοχές των ΓΕΚ, Sarantis και Lamda Development ενώ το τελευταίο διάστημα οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Jumbo έχουν υποφέρει το περισσότερο, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο. Oι Frigoglass, Coca Cola Helenic, Μέτκα και ΕΧΑΕ, είναι ανάμεσα στις μετοχές οι οποίες έχουν παρουσιάσει τις μεγαλύτερες αντιστάσεις τον τελευταίο μήνα.

Οπως σημειώνει ο διεθνής οίκος, η ισχυρή μεταβλητότητα και οι μακροοικονομικές αναταραχές έχουν οδηγήσει σε σημαντικές πιέσεις στις αγορές οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι όχι απλά υπερβολικές αλλά και εξαιρετικά άδικες. Ετσι, η HSBC, βάζοντας στην άκρη τις αξιολογήσεις και τις αποτιμήσεις, εφαρμόζει ένα νέο εργαλείο εντοπισμού μετοχών που έχουν «χτυπηθεί» έντονα, βασισμένο στην πορεία της χρηματιστηριακής τους τιμής τους τελευταίους 12, 6 και 1 μήνες και την συγκρίνει της με τις αναθεωρήσεις των κερδών ανα μετοχή που έχουν γίνει από τους διεθνείς αναλυτές, τις συγκεκριμένες αυτές περιόδους.

Έτσι, στην λίστα με τις περισσότερο «πυροβολημένες» μετοχές εκτός από την ΓΕΚ, την Satantis και την Lamda, μεγάλο σκορ παρουσιάζουν οι Τέρνα, ΔΕΗ, Jumbo, Folli-Follie, Ελλάκτωρ, Marfin Popular, Intralot, Fourlis, J&P Αβαξ, Βασιλόπουλος, Εθνική, ΟΤΕ και Alpha Bank.

Σημαντικό «ξεπούλημα» τον τελευταίο μήνα έχει παρατηρηθεί εκτός από την Εθνική και την Jumbo, στις KAE, Tιτάν, Sarantis, Μarfin Popular, Eλλάκτωρ, Fourlis, Τέρνα, Ιντραλοτ, J&P Αβαξ, Folli-Follie, ΓΕΚ, ΟΠΑΠ, Alpha Βank, ΕΛΠΕ, Eurobank, Bασιλόπουλος και ΔΕΗ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.