ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμαστείτε για ανάκαμψη φαινόμενο

09:49 - 26 Νοε 2008 | Αναλύσεις
Οι μετoχές αναμένεται να πραγματοποιήσουν ανάκαμψη-φαινόμενο το 2009 καθώς η βελτίωση της ρευστότητας καθώς και η ενίσχυση των προσδοκιών για οικονομική ανάκαμψη το 2010, θα δείξουν τον μονόδρομο της ανόδου για τις διεθνείς μετοχές. Τάδε έφη κ. Jamie Pidcock, διευθυντής της ΒΝΥ Mellon και γκουρού της βιομηχανίας των hedge funds.

To 2009 θα είναι μια χρονιά εξαιρετικών αποδόσεων για τις μετοχές ακόμα και την στιγμή που η οικονομία θα υποφέρει, γιατί πολύ απλά, οι επενδυτές θα αρχίσουν να αποτιμούν έντονα την οικονομική ανάκαμψη που θα έλθει το 2010, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια παγκοσμίως θα ενισχύσουν την ρευστότητα.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το 2009 θα είναι χρονιά-φαινόμενο για τις μετοχές, μία από τις καλύτερες στην πρόσφατη ιστορία τους. Ακόμα και αν η κερδοφορία καταρρεύσει και το p/e των αγορών βρεθεί στο 9, το 2010 θα είναι χρονιά ανάπτυξης, άρα ακόμα και αυτά τα επίπεδα θα είναι ελκυστικότατα.

Μπορεί λοιπόν το 2009 να είναι μία από τις πιο άσχημες χρονιές της παγκόσμιας οικονομίας, οι μετοχές όμως μάλλον το αντίθετο θα αισθανθούν. Οπότε, αγοράστε τις φθηνότατες πλέον μετοχές, κυρίως σε αγορές που έχουν χάσει πάνω από 60% από τις αρχές της χρονιάς, υπογραμμίζει ο κορυφαίος hedge fund manager. Και όλοι ξέρουμε πολυ καλά πως και η δικιά μας αγορά «πέφτει» σε αυτήν την κατηγορία... Για να δούμε, τι θα δούμε λοιπόν...

K.E.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.