ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μετοχές που θα ξεχωρίσουν το 2009

05:01 - 25 Δεκ 2008 | Αναλύσεις
Η πικρή αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πού θα κατευθυνθεί η αγορά μέσα στους επόμενους μήνες. Παρόλο, όμως, που αυτή θα μπορούσε να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη πτώση, οι μακροχρόνιες προβλέψεις για επενδύσεις φαίνονται αρκετά αισιόδοξες, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Τα γεγονότα είναι ενθαρρυντικά: Οι ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν μια καταστροφική ύφεση. Επίσης, οι ενεργειακές τιμές μειώνονται τους τελευταίους μήνες και, το πιο σημαντικό όλων, όπως τονίζουν, οι μερισματικές αποδόσεις είναι πολύ ψηλά. Σύμφωνα δε με τον καθηγητή John Cochrane το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές τείνουν να φέρουν πολύ μεγάλες αποδόσεις μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Πού θα πρέπει να κατευθυνθούν λοιπόν οι επενδυτές για μετοχές που αποφέρουν υψηλά μερίσματα; Η λύση την οποία προτείνουν οι αναλυτές είναι blue chips όπως η Yum!Brands, PepsiCo και Coca-Cola, οι οποίες έχουν απόδοση περίπου 3%.

Η λίστα συνεχίζεται. Αν μάλιστα θεωρήσουμε την άποψη μερίδας αναλυτών ότι στο κοντινό μέλλον θα σημειωθεί σημαντική άνοδος στις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης, η ExxonMobil, με τον ισχυρό ισολογισμό της και την απόδοση 2% που έχει, φαντάζει πάρα πολύ καλή ευκαιρία.

Περσεφόνη Καρβούνη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.