ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eρχεται νέος τυφώνας!

09:56 - 26 Φεβ 2009 | Αναλύσεις
Μπορεί οι υποβαθμίσεις των εκτιμήσεων για την κερδοφορία παγκοσμίως να έχουν πάρει μορφή τυφώνα το τελευταίο διάστημα και να πλησιάζουν τις εκτιμήσεις που έχουν θέσει οι αναλυτές για την συνολική πτώση των κερδών των εισηγμένων από την κορυφή έως τον πάτο του τρέχοντος κύκλου, ωστόσο σύμφωνα με την UBS, δεν θα πρέπει να αρχίσουμε να χαιρόμαστε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ενας νέος τυφώνας έρχεται και αυτήν την φορά θα χτυπήσει το πιο ... χαϊδεμένο μέρος της αγοράς!

Μέχρι σήμερα, οι υποβαθμίσει χτυπούν κυρίως τους κυκλικούς κλάδους της οικονομίας και των χρηματοοικονομικό κλάδο, με τις αμυντικές μετοχές όπως αυτές των κλάδων της Υγείας, των Τηλεπικοινωνιών και των Υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να έχουν «κρατηθεί» καλά σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες της αγοράς, κι έτσι δέχτηκαν λιγότερα χαστούκια τόσο στο χρηματιστηριακό ταμπλό όσο και στις εκθέσεις των διεθνών οίκων, πολλοί από τους οποίους συνεχίζουν να εκτιμούν πως η κερδοφορία των αμυντικών εταιρειών θα αυξηθεί το 2009.

Και εδώ είναι που κάνουν λάθος! Οι αποτιμήσεις και η υπεραπόδοση αυτών των μετοχών τα τελευταία τρίμηνα, έχουν αρχίσει και μυρίζουν κίνδυνο! Αυτές οι μετοχές σύντομα θα αρχίσουν να γίνονται πολύ ευάλωτες και οι αντίθετοι άνεμοι του μακροοικονομικού περιβάλλοντος θα αρχίσουν να φυσούν με μανία προς την πλευρά τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την UBS, οι επενδυτές θα πρέπει σύντομα να αρχίσουν να αμύνονται απέναντι στην ... άμυνα (!) και να στραφούν πλέον προς το κυκλικό μέρος του ταμπλό, το οποίο και έχει δεχθεί και το μεγαλύτερο σφυροκόπημα μέσα στην κρίση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.