ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin: Τεχνική αντίδραση ενδεχόμενη ανάκαμψη στο ΧΑ

17:09 - 03 Μαρ 2009 | Αναλύσεις
Το Χρηματιστήριο Αθηνών είχε μία ακόμη αδύναμη εβδομάδα με απώλειες 4,1% , σημειώνει στην εβδομαδιαία έκθεσή της η Marfin Analysis. O τραπεζικός κλάδος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής με απώλειες 10,2%. Η πορεία της περασμένης εβδομάδας καθορίστηκε εκτός από την τάση των ξένων κεφαλαιαγορών και από την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2008.

Τα αποτελέσματα χρήσης 2008 των Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου και τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου της MPB ήρθαν να αναζωπυρώσουν τους φόβους των επενδυτών. Οι αρνητικές ειδήσεις από το εξωτερικό, όπως για τις Citigroup, AIG, HSBC και η επίδραση που είχαν στις διεθνείς κεφαλαιαγορές υποδεικνύουν ότι ξεκινά μια δύσκολη εβδομάδα με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται για μια ακόμη ημέρα κάτω από ισχυρές πιέσεις.

Κάθε ανάκαμψη θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν σαν τεχνική αντίδραση και όχι σαν αντιστροφή της τάσης. Η αναποφασιστικότητα των εταιριών να παρέχουν εκτιμήσεις για το 2009 ακτιμάται ότι θα επιδεινώσει την αβεβαιότητα των επενδυτών.

Η EFG Eurobank θα είναι στο επίκεντρο εν όψει των αποτελεσμάτων χρήσης 2008 που θα ανακοινωθούν αύριο. Η ΑΧΕ συνιστά επιλεκτικές τοποθετήσεις και έκθεση στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της στην οποία συμπεριλαμβάνονται η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, τα Jumbo, η ΜΕΤΚΑ, η Ελλάκτωρ και η ΓΕΚ Τέρνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.