ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αργά ή γρήγορα η ανάκαμψη θα έρθει

09:11 - 04 Μαρ 2009 | Αναλύσεις
Η JPMorgan ποντάρει σε ράλι των διεθνών μετοχών και αυξάνει τις τοποθετήσεις της και ο W. Buffett δηλώνει πως ο κυκεώνας θα συνεχιστεί το 2009 και ίσως και περισσότερο, αλλά η ανάκαμψη θα έλθει. Η ανάκαμψη αργά ή γρήγορα θα έλθει, τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και στις αγορές.

Οπως τόνισε η JPMοrgan Asset Μanagement, η ίδια αύξησε τις θέσεις της στις μετοχές αλλάζοντας την στάση της σε μικρό οverweight σε σχέση με τα ομόλογα, καθώς όπως είπε αναμένει ένα δυναμικότατο ράλι από τα τρέχοντα επίπεδα. Όπως επισημαίνει, οι αγορές φαίνονται μαζικά υπερπουλημένες ενώ οι αγορές όπως τα money market funds είναι πλέον υπερφουσκωμένες, γεγονός που δείχνει ότι μία οποιαδήποτε έστω και ελάχιστη αύξηση της αντοχής ρίσκου θα φέρει ένα τεράστιο ράλι στις αξίες υψηλού ρίσκου και ιδιαίτερα στις μετοχές. Ωστόσο, ο διεθνής οίκος υπογραμμίζει πως διατηρεί ένα μικρό τεχνικό οverweight στις μετοχές καθώς δεν υπάρχει ακόμα κάποιος αδιαμφισβήτητος λόγος που να δικαιολογεί μία στρατηγική στροφή ολοκληρωτικά προς τις μετοχές. Αυτό σημαίνει πως τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι εξαιρετικά πιθανά όμως η JPMorgan παραμένει επιφυλακτική για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές των χρηματιστηριακών αγορών .

Aπό την άλλη μεριά, ο Warren Buffet δηλώνει πως οι μετοχές και η οικονομία αν και θα παραμείνουν σε ταραγμένα νερά για κάποιο διάστημα ακόμη, θα ανακάμψουν και οι καλύτερες μέρες για την αμερικάνικη αγορά είναι μπροστά. Ο ίδιος λοιπόν όπως δηλώνει, τις μέρες αυτές της παγκόσμιας φουρτούνας θα βγει για ψώνια για νέες επενδύσεις. Όπως τονίζει, η οικονομία θα συνεχίσει τον κυκεώνα της καθ όλη την διάρκεια του 2009 και ίσως και για περισσότερο διάστημα και αν και ο δρόμος δεν είναι καθόλου εύκολος, το οικονομικό σύστημα έχει λειτουργήσει εντυπωσιακά καλά.

Κ.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.