ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κρίσιμο σημείο ο γενικός δείκτης λέει η Emporiki Bank

15:42 - 06 Μαρ 2009 | Αναλύσεις
Καθοριστικές είναι οι επόμενες συνεδριάσεις καθώς ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα των 1460 μονάδων (ιδιαίτερα αν συνδυασθεί με αύξηση των συναλλαγών), σχεδόν θα εκμηδενίσει τις προσδοκίες ουσιαστικής ανοδικής αντίδρασης στο άμεσο μέλλον και θα επιβαρύνει αισθητά την τεχνική εικόνα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, σημειώνει η Emporiki Bank στην εβδομαδιαία της τεχνική ανάλυση για τον γενικό δείκτη. Η επόμενη ισχυρή ζώνη στήριξης στις 1.300- 1.270 μονάδων.

Η βραχυχρόνια τάση παραμένει πτωτική και σημειώθηκε νέα χαμηλότερη τιμή έτους στις 1.459 μονάδες (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο), στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η αγορά συνεχίζει να εμφανίζεται εξαιρετικά αδύναμη να αντιδράσει ή έστω να εμφανίσει τάσεις σταθεροποίησης. Τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συμπεριφορά του δείκτη στη φάση προσέγγισης των χαμηλών του 2003 (1462 μονάδες) και στην εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών. Αν δεν αντιδράσει από τη ζώνη στήριξης των 1.530- 1.460 μονάδων, τότε δεν μπορεί να αποκλεισθεί επιτάχυνση της πτωτικής τάσης προς την επόμενη ισχυρή ζώνης στήριξης των 1.300- 1.270 μονάδων. Αν η υποχώρηση συνοδευτεί από αυξημένες συναλλαγές, τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δύσκολα θα σταματήσει η πτωτική ορμή της αγοράς. Αντίθετα, αν η υποχώρηση συνοδευτεί από σημαντική μείωση των συναλλαγών και ο ΓΔ δεν παραμείνει περισσότερο από 2 - 3 συνεδριάσεις χαμηλότερα των 1.460 μονάδων, τότε πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί η φάση «ξεπουλήματος» των μετοχών (ιδιαίτερα των τραπεζικών που εμφανίζουν σημαντική αδυναμία).

Αν τελικά κατορθώσει να αντιδράσει ο ΓΔ, αρχικά θα περιμένουμε να ξεπεράσει τις 1.500 και στη συνέχεια τις 1.540 μονάδες, ώστε να θεωρήσουμε ότι απομακρύνθηκε - έστω και προσωρινά - ο κίνδυνος νέου πτωτικού κύματος. Κατόπιν το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στην ισχυρή αντίσταση των 1.620 μονάδων, όπου θα κριθεί και πάλι η τάση τιμών και η οποία θεωρείται - με τις τρέχουσες ενδείξεις - η «οροφή» του ΓΔ σε ενδεχόμενη βραχυχρόνια ανοδική αντίδραση, σημειώνει η Emporiki.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.