ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τακτική που προτείνει η Merit για τις αγορές

14:03 - 17 Νοε 2009 | Αναλύσεις
H MERIT Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η πορεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς θα συσχετιστεί άμεσα με εκείνη της ελληνικής οικονομίας και δεν αποκλείεται να δούμε μερική ή και μεγαλύτερη αυτονόμησή της από τις ξένες αγορές που σταδιακά θα αρχίσει να εκτονώνεται.

Συστήνουμε stock picking και bottom fishing σε τίτλους όπως ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ (Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ανακοίνωσε καταβολή προμερίσματος 0,08€ πληρωτέο στις 08/12) ιδιαίτερα κάτω από τα 5,40 ευρώ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κάτω από τα 22 ευρώ, ΟΤΕ σε επίπεδα παραπλήσια των 10 ευρώ, ΔΕΗ σε επίπεδα κάτω από τα 14,50 ευρώ, ΤΙΤΑΝ σε επίπεδα παραπλήσια των 22,40 ευρώ και ΟΠΑΠ στα 16,60 ευρώ.

Προτείνουμε επίσης στενή παρακολούθηση της αγοράς με φίλτρο 3 ημερών και επιλογή μετοχών εταιρειών με υψηλή μερισματική απόδοση, υγιή δανειακή διάρθρωση, απαλλαγμένες από οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και ικανοποιητική εμπορευσιμότητα. Στην παρούσα φάση επίσης προτείνουμε αποφυγή τίτλων εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Με δεδομένο την πολύ καλή απόδοση της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς και της εξαιρετικής ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, επιμένουμε τη μετακύλιση ρευστότητας προς αυτήν, με μεσομακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα. Επιδιώκουμε δηλαδή με αυτό τον τρόπο, να πετύχουμε αποδόσεις όχι μόνο από την αύξηση των μετοχών αλλά και από την προσδοκώμενη ανατίμηση του δολαρίου στο εγγύς μέλλον. Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε έκθεση 30% του μετοχικού χαρτοφυλακίου στην αμερικάνικη αγορά και μικρότερη έκθεση στην ελληνική αγορά μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.Για τηναμερικάνικη κεφαλαιαγορά συστήνουμε μετοχές από τον φαρμακευτικό-βιοτεχνολογικό κλάδο, τον κλάδο της ενέργειας όπως επίσης και από τον κλάδο των τροφίμων.  

Επιπρόσθετα, επικεντρώνουμε την προσοχή μας και στην αγορά της Γερμανίας δεδομένου των βελτιωμένων μακροοικονομικών στοιχείων και της δυναμικής που εμφανίζει τις τελευταίες μέρες με τον δείκτη DAX να ενισχύεται κατά7,20% από τις αρχές του μήνα. Καλές επιλογές θα αποτελούσαν ETF’s πάνω στους κλάδους της ενέργειας, τον φαρμακευτικό, τον τεχνολογικό και των τροφίμων.

Τέλος, θυμίζουμε στους επενδυτές και στους αναγνώστες μας ότι δεν συστήνουμε σε ανοδικές συνεδριάσεις αγορές μετοχών αλλά τοποθετούμαστε ψύχραιμα και προοδευτικά σε πτωτικές συνεδριάσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.