ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όσοι έχουν υπομονή θα κερδίζουν πάνω από 50% από τις ελληνικές τράπεζες λέει η JP Morgan

11:25 - 19 Ιαν 2010 | Αναλύσεις
Όσοι έχουν υπομονή θα κερδίζουν πάνω από 50% από τις ελληνικές τράπεζες λέει η JP Morgan
Στην Αθήνα ήταν η ομάδα επενδυτών υπό την JP Morgan και συναντήθηκε με τις διοικήσεις των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών την εβδομάδα που πέρασε. Όπως σημειώνει στην έκθεσή του οίκος οι τιμές των μετοχών βραχυπρόθεσμα πιθανότατα θα διατηρήσουν την υψηλή μεταβλητότητα, αλλά ο οίκος πιστεύει πως όσοι επενδυτές έχουν υπομονή και ορίζοντα 6-12 μηνών μπορούν να αρπάξουν την ευκαιρία και να ωφεληθούν από την ανάκαμψη των τιμών όπως έγινε και την περίοδο Μαρτίου-Σεπτεμβρίου που οι μετοχές ενισχύθηκαν κατά 300% από τα χαμηλά τους.

Η δεύτερη ανάκαμψη στον κύκλο αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 καθώς η αγορά θα παίζει την ανάκαμψη των τιμών το 2011 και θα έχει πιο χειροπιαστά στοιχεία για την πρόοδο των δημοσιονομικών. Θα μπορούσαν να ενισχυθούν περισσότερο από 50% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σημειώνει ο οίκος.

Στις κορυφαίες του επιλογές συγκαταλέγει τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Κύπρου. Η διοίκηση της Alpha Bank περιμένει αύξηση δανείων περίπου 5% ενώ περιμένει πως οι τρέχουσες συνθήκες θα βελτιωθούν. Η Eurobank αναμένει αρνητική ανάπτυξη στο ΑΕΠ και περιμένει πως στο τέταρτο τρίμηνο θα εμφανίσει κέρδη. Χαμηλό ρυθμό αύξησης των δανείων αναμένει για την Ελλάδα και η Εθνική Τράπεζα, ενώ η θέση της Τράπεζας Κύπρου στην Κύπρο της δίνει καλύτερη θέση.

Ο οίκος δεν αλλάζει τις τιμές στόχους που έχει δώσει. Υπενθυμίζεται πως για την Alpha Bank έχει δώσει τιμή στόχο τα 20 ευρώ, για την Τράπεζα Κύπρου 5 ευρώ και για την Εθνική Τράπεζα τα 36 ευρώ

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 19 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.