ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση του Γενικού Δείκτη

11:39 - 01 Φεβ 2010 | Αναλύσεις
Η ανοδική αντίδραση (+120 μονάδες) του Γενικού Δείκτη από την περιοχή στήριξης των 1.941 μονάδων ναι μεν δημιουργεί θετικές διαθέσεις για τον πολύ βραχυχρόνιο ορίζοντα αλλά οι διαγραμματικές ενδείξεις, που λαμβάνει η Fortius από το ημερήσιο chart τιμών δεν βοηθάνε και ιδιαίτερα για τη δημιουργία θετικών σκέψεων, τονίζεται σε σχετική τεχνική ανάλυση του γενικού δείκτη.

Πάντως το σημείο κλειδί για τη συνέχεια είναι το επίπεδο, που περιλαμβάνει τους τελευταίους τοπικούς πυθμένες και εκτείνεται ανάμεσα στις 2.050 με 2.100 μονάδες. Πραγματοποίηση τριών τουλάχιστον κλεισιμάτων πάνω από τις 2.100 μονάδες θα ανοίξει το δρόμο για την προσέγγιση των 2.225 μονάδων επαναφέροντας έτσι το δείκτη πάνω από το 50% διορθωτικό επίπεδο των Fibonacci Retracement της ανοδικής κίνησης.  

Μάλιστα η πιθανή σταθεροποίηση του δείκτη πάνω την περιοχή των 2.150 μονάδων θα καλλιεργήσει συνθήκες ανοδικής αναίρεσης της τελευταίας καθοδικής ακίδας στις 1.941 μονάδες. Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο Γενικός Δείκτης εμφανιστεί διαγραμματικά αδύναμος να ολοκληρώσει το προαναφερθέν ανοδικό σενάριο τότε θα πρέπει να αναμένουμε βίαιη καθοδική κίνηση προς την ισχυρή περιοχή στήριξης των 1.800 μονάδων αλλάζοντας ολοκληρωτικά το μεσομακροπρόθεσμο «πεδίο δράσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.