ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Coca Cola

11:48 - 05 Φεβ 2010 | Αναλύσεις
Στη μείωση του κόστους και στον όγκο των πωλήσεων στέκονται οι αναλυτές σε εκθέσεις που δημοσιεύουν για τα αποτελέσματα της Coca Cola που ανακοινώθηκαν χθες.

Η Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 20 ευρώ και σημειώνει πως η μείωση κόστους αντιστάθμισε τους αδύναμους όγκους. Ο οίκος έκανε μικρές αλλαγές στις εκτιμήσεις του αλλά διατηρεί την τιμή στόχο λόγω του ισχυρού ισολογισμού, της αύξησης των μεριδίων στις αναδυόμενες αγορές που κάνουν την εταιρεία να είναι σε καλή θέση ώστε να ανταποκριθεί στην υπάρχουσα καταιγίδα και να ωφεληθεί από την ενδεχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας.

Η Citigroup κατά την πρώτη ανάγνωση διατηρεί τη σύσταση διακράτησης και την τιμή στόχο των 17,10 ευρώ και αναφέρει πως μακροπρόθεσμα βλέπει τη μετοχή ως ένα ελκυστικό στόρι και εξετάζει την αλλαγή της μετοχής από επηρεαζόμενη από την ύφεση σε ταχύτατη ανάπτυξη. Ωστόσο βραχυπρόθεσμα ο ενθουσιασμός του οίκου επηρεάζεται από την έλλειψη ορατότητας.

Τη σύσταση για αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 19 ευρώ διατηρεί η JP Morgan που σημειώνει την απογοήτευσή της για τους όγκους των πωλήσεων του τετάρτου τριμήνου. Σημειώνει πως η διοίκηση λόγω του οικονομικού περιβάλλοντος δεν έδωσε εκτιμήσεις και ανεβάζει την πρόβλεψή της για τα κέρδη του 2010 από 1,19 ευρώ ανά μετοχή σε 1,24 ευρώ.

Η Nomura σημειώνει τη μικρή ορατότητα αλλά σημειώνει πως τα μισά κέρδη έρχονται από τη Ν.Α. Ευρώπη και η εταιρεία μπορεί να ωφεληθεί λόγω της μεγάλης έκθεση από μία ανάκαμψη στην περιοχή.  Ωστόσο βραχυπρόθεσμα τα αποτελέσματα μπορεί να παραμείνουν ευμετάβλητα. Παραμένει ουδέτερος ο οίκος αλλά αυξάνει την τιμή στόχο στα 17 ευρώ από 16 ευρώ.  

Η Πειραιώς στέκεται στις ταμειακές ροές και σημειώνει πως τα καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο ήταν ανώτερα των εκτιμήσεών της. Διατηρεί την ουδέτερη σύσταση και την τιμή στόχο των 17 ευρώ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.