ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Nomura

11:20 - 26 Φεβ 2010 | Αναλύσεις
Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Nomura. Ο οίκος μείωσε τις τιμές στόχους και σημειώνει πως κορυφαία του επιλογή είναι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Πιο συγκεκριμένα μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΕΤΕ στα 21 ευρώ από 30 ευρώ, και την τιμή στόχο για τη Eurobank στα 8,5 ευρώ από 14 ευρώ. Και για τις δύο τράπεζες έχει σύσταση αγοράς.

Για την Alpha Bank δίνει ουδέτερη σύσταση και τιμή στόχο τα 8,3 ευρώ από 10,2 ευρώ. Για την Πειραιώς συστήνει μείωση θέσεων με τιμή στόχο τα 6 ευρώ από 10 ευρώ.  

Ο οίκος σημειώνει πως οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών επηρεάζονται ακόμα από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά δημόσια οικονομικά και τις αβεβαιότητες γύρω από την αναχρηματοδότηση του χρέους από τις ιδιωτικές αγορές. Μείωσε ο οίκος τις εκτιμήσεις του για να ενσωματώνουν την επίδραση της τρέχουσας κατάστασης και της δημοσιονομικής προσαρμογής που θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση το 2010. Ωστόσο παρά την ύφεση που αναμένει πιστεύει πως η Εθνική Τράπεζα μπορεί να δημιουργήσει κέρδη πάνω από το μέσο όρο λόγω της έκθεσης στην Τουρκία και γι΄ αυτό διατηρεί τη σύσταση αγοράς.

Τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2010-12 μειώθηκαν κατά μέσο όρο 35%.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 26 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.