ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβαθμίζει τη Motor Oil η UBS- Διατηρεί τα 9,90 ευρώ η Citigroup

10:27 - 05 Μαρ 2010 | Αναλύσεις
Σε ουδέτερη σύσταση από πώληση αναβάθμισε τη μετοχή της Motor Oil η UBS μετά και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου τα οποία σημειώνει πως ήταν πιο αδύναμα έναντι αυτών που περίμενε.

Η τιμή στόχος των 9,80 ευρώ διατηρείται. Η αποτίμηση της Motor Oil στο πρόσφατο παρελθόν είναι αναπροσαρμοστεί όταν η εταιρεία έκοψε το μέρισμα. Όμως τώρα ο οίκος πιστεύει πως η υψηλή μερισματική απόδοση που προτάθηκε δημιουργεί ανάγκη να δούμε τη μετοχή να ξανακερδίζει το την αποτίμηση της και να διαπραγματευτεί με premium έναντι του κλάδου.  

Οι προοπτικές του κλάδου διύλισης περιέχουν προκλήσεις το 2010 και ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή για την εν λόγω χρήση κατά 4%.

Η Citigroup διατηρεί την σύσταση διακράτησης και την τιμή στόχο των 9,90 ευρώ και σημειώνει πως τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στέκεται στο μέρισμα των 0,70 ευρώ που ανακοίνωσε η εταιρεία και αναφέρει πως το 2010 περιμένει 1,02 ευρώ που μεταφράζεται σε μερισματική απόδοση 10%. Η νέα μονάδα αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Απριλίου και να βοηθήσει περαιτέρω στην ποιότητα διύλισης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:55 - 05 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.