ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραχυπρόθεσμα είδαμε τα χαμηλά!

14:14 - 29 Απρ 2010 | Αναλύσεις
Ξεφύγαμε από το κλίμα «ξεπουλήματος», αλλά θεωρείται πρόωρη η εκτίμηση ότι ολοκληρώθηκε – μεσοπρόθεσμα - η «ταλαιπωρία» της αγοράς, σημειώνει η Emporiki Bank στην εβδομαδιαία της τεχνική ανάλυση για το γενικό δείκτη. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ταχύτητα με την οποία θα απομακρυνθούμε από τα πρόσφατα χαμηλά και βραχυπρόθεσμα στη δυνατότητα διάσπασης των κρίσιμων αντιστάσεων.

Στις αρχές της εβδομάδες ο δείκτης κινήθηκε έντονα πτωτικά, διασπώντας διαδοχικές στηρίξεις, οι οποίες πλέον μετατράπηκαν σε περιοχές αντίστασης. Η πτωτική ορμή βραχυπρόθεσμα ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων της Emporiki Bank, αλλά μεσοπρόθεσμα κινήθηκε σε αναμενόμενο εύρος τιμών. Υπενθυμίζει ότι στην ανάλυσή της την 16/04/2010 με τον δείκτη στη περιοχή των 2.000 μονάδων, είχε αναφέρει ότι η συσσώρευση μηνών των προηγούμενων μηνών θα εκτονωθεί σύντομα, προξενώντας ένα ισχυρό κύμα 300-400 μονάδων. Η χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε στις 1664,10 μονάδες δηλαδή 334 μονάδες χαμηλότερα από τις 2000 μονάδες.

 Στη παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη ανοδική αντίδραση και το ενδιαφέρον εστιάζεται α) στο μέγιστο δυνατό εύρος της και β) στις πιθανότητες που υπάρχουν η αντίδραση να μεταλλαχθεί σε αφετηρία ισχυρού ανοδικού κύματος. Σε βραχυχρόνιο ορίζοντα ο δείκτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αντιστάσεις των 1.857, 1.885 και 1.915 μονάδων. Αν πρόκειται για απλή ανοδική  αντίδραση δεν θα ξεπερασθούν αυτές οι αντιστάσεις, (ιδιαίτερα η τελευταία) τουλάχιστον άμεσα, και θα υπάρξει εκ νέου παλινδρόμηση προς χαμηλότερα επίπεδα, ενδεχομένως και προς τα πρόσφατα χαμηλά.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η καθοριστική ζώνη αντίστασης – για την μεταστροφή της πτωτικής τάσης – προσδιορίζεται στη ζώνη αντίστασης των 2.035– 2.065 (άνω όριο πτωτικού καναλιού τελευταίου πεντάμηνου). Έως ότου διασπασθούν αυτές οι αντιστάσεις, όλες οι ανοδικές κινήσεις θα αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη. Στη παρούσα φάση θεωρούμε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί χρονικά πότε θα σημειωθεί η αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης. Το πιθανότερο είναι μετά την ολοκλήρωση της ανοδικής αντίδρασης που βρίσκεται σε εξέλιξη, να σημειωθεί μια παλινδρόμηση μερικών εβδομάδων, που θα προετοιμάσει την επόμενη σημαντική ανοδική κίνηση.

"Τέλος να αναφερθούμε στο απαισιόδοξο σενάριο (συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες αλλά δεν μπορεί ακόμα να αποκλεισθεί), η πτωτική τάση σε βάθος τριμήνου- εξαμήνου, να επεκταθεί προς την περιοχή των 1.500 μονάδων" σημειώνει η Emporiki Bank.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.