ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά για τις 4 ελληνικές τράπεζες συστήνει η Merrill Lynch – Η ΕΤΕ κορυφαία επιλογή

09:43 - 04 Μαϊ 2010 | Αναλύσεις
Η Bank of America – Merrill Lynch σε σημερινή της έκθεση με τίτλο «αποτιμώντας την ανθεκτικότητα των ελληνικών τραπεζών» σχολιάζει το πακέτο στήριξης που συμφωνήθηκε την Κυριακή μεταξύ της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και σημειώνει πως ήταν λίγο πιο σημαντικό από τις εκτιμήσεις και τις φήμες που υπήρχαν στην αγορά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και 10 δισ. ευρώ για τη δημιουργία κεφαλαίου σταθερότητας που θα διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

Σημειώνει παράλληλα και το σχόλιο του ΔΝΤ που ανέφερε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι καλά κεφαλαιοποιημένο. Επιπλέον αναφέρει και την απόφαση της ΕΚΤ να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ανεξαρτήτως αξιολόγησης αλλά και την απόφαση των ελληνικών αρχών να δώσουν επιπλέον κεφάλαια στις τράπεζες από το πακέτο στήριξης. Όλα τα παραπάνω μαζί κατά την άποψη του οίκου είναι μέτρα που δείχνουν τις ανάγκες ρευστότητας που έχουν οι ελληνικές τράπεζες μεσοπρόθεσμα.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μπορεί από το 8% να βρεθούν στο 18% αναφέρει ο οίκος αν και σημειώνει πως με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι δύσκολο κάποιος να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στο ύψος των προβλέψεων στα επόμενα τρίμηνα.

Η Εθνική Τράπεζα κατά τον οίκο είναι η τράπεζα που είναι καλύτερα τοποθετημένη για να αντιμετωπίσει την καταιγίδα. Παραμένει η κορυφαία του επιλογή στην Ελλάδα, ενώ τονίζει πως διατηρεί τη σύσταση αγοράς και για τις 4 μεγάλες ελληνικές τράπεζες που παρακολουθεί. Εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει επαναξιολόγηση σε μεσοπρόθεσμο προς μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Για την Alpha Bank έχει δώσει τιμή στόχο τα 9,8 ευρώ, για τη Eurobank τα 10,1 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα τα 24 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 9,4 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:42 - 04 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.