ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση αναλυτών από τα αποτελέσματα Μυτιληναίου και ΜΕΤΚΑ

09:48 - 20 Μαϊ 2010 | Αναλύσεις
Ικανοποιημένοι είναι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν ο όμιλος Μυτιληναίος και η ΜΕΤΚΑ. Η πορεία της ΜΕΤΚΑ, του Αλουμινίου της Ελλάδος, η ισχυροποίηση του δολαρίου, η μείωση στα κόστη και η αύξηση των τιμών του αλουμινίου βοήθησαν στην καλή πορεία των αποτελεσμάτων του ομίλου.

Ισχυρά χαρακτηρίζει η Marfin τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος λόγω της καλής πορείας της ΜΕΤΚΑ και της Αλουμίνιον της Ελλάδος και μάλιστα αναφέρει πως ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της. Η ΑΧΕ στέκεται στην καλή πολιτική αντιστάθμισης της διοίκησης στα μέταλλα, στην ανάκαμψη των τιμών του αλουμινίου, στην ισχυροποίηση του δολαρίου και στην εξοικονόμηση κόστους. Συνολικά αναφέρει πως τα αποτελέσματα κρίνονται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά αλλά και στην στροφή του ομίλου στις μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια. Οι προοπτικές για το 2010 είναι σημαντικά καλύτερες από την προηγούμενη χρονιά με τις πιθανότητες να δείχνουν περαιτέρω βελτίωσης από μία συμφωνία για το ηλεκτρικό κόστος της Αλουμίνιον της Ελλάδας με τη ΔΕΗ. Από την άλλη μία μείωση στην ζήτηση ενέργειας θα μπορούσε να πιέσει τη δημιουργία κερδών το 2010. Η ΑΧΕ επαναδιατυπώνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή.

Αναφορικά με τη ΜΕΤΚΑ σημειώνει πως τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της. Δεν προτίθεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στις εκτιμήσεις της εκτός από την ενσωμάτωση του έκτακτου κέρδους από την πώληση θυγατρικής στα νούμερα του 2010. Και για τη ΜΕΤΑ η Marfin διατηρεί τη σύσταση αγοράς.

Σύμφωνα με την Πειραιώς τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος σε επίπεδο κερδοφορίας ήταν ανώτερα  των εκτιμήσεων της ΑΧΕ, ενώ της ΜΕΤΚΑ ήταν οριακά χαμηλότερα.

Η Κύπρου σημειώνει πως είναι θετική για τη ΜΕΤΚΑ λόγω του υψηλού ανεκτέλεστου και των υψηλών περιθωρίων κερδών προ φόρων και τόκων που διατηρούνται παρά την κρίση. Η διεθνής παρουσία είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν και δίνει αμυντικά χαρακτηριστικά στην εταιρεία.

Δυνατά χαρακτηρίζει η Eurobank τα αποτελέσματα της ΜΕΤΚΑ με τα καθαρά κέρδη να είναι ανώτερα της εκτίμησης της ΑΧΕ. Αναφορικά με τη Μυτιληναίος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ικανοποιητικά οδηγούμενα από την ΜΕΤΚΑ και την πορεία του αλουμινίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.