ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ: Τα σενάρια για την πορεία του FTSE 20

11:49 - 21 Μαϊ 2010 | Αναλύσεις
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται σύμφωνα με τη Δυναμική Χρηματιστηριακή ο δείκτης FTSE 20. Στο πολύ βραχυχρόνιο 30λεπτο διάγραμμα τιμών η ΑΧΕ βλέπει αρχικά το δείκτη να διέπεται στους τελευταίους μήνες από το καθοδικό κανάλι όπου έχει στη παρούσα φάση ως άνω άκρο τις 830 μονάδες και ως κάτω τις 670 μονάδες. Αυτή τη στιγμή ο δείκτης FTSE 20 κινείται περίπου στο μέσο του εν λόγω καναλιού διατηρώντας όμως τη στήριξη, που προσφέρει η καθοδική γραμμή η οποία για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις θα διέρχεται από τις 734 μονάδες.

Πιθανή καθοδική διάσπαση της περιοχής των 734 μονάδων θα ωθήσει βίαια το δείκτη προς το σημείο των 718 μονάδων, επίπεδο όμως όπου εάν όντως προσεγγιστεί θα δημιουργήσει προϋποθέσεις σχηματισμού ενός έντονου ανοδικού στροφέα προς την περιοχή των 750 μονάδων, σημειώνει η ΑΧΕ.

Εδώ όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τονίζει γιατί η πιθανή αδυναμία του δείκτη να διασπάσει καθοδικά την περιοχή των 734 μονάδων θα προσθέσει αρκετούς πόντους στο θετικό σενάριο δημιουργίας ισχυρής βάσης πέριξ των 730 με 745 μονάδων. Σενάριο, στο οποίο φαίνεται προς το παρόν ότι συνηγορεί και ο βραχυχρόνιος αλγοριθμικός δείκτης «πίεσης» Hybrid, καθώς παρουσιάζει ανοδική απόκλιση σε σχέση με τη καθοδική κίνηση του FTSE ASE 20.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.