ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Eurobank

10:32 - 28 Μαϊ 2010 | Αναλύσεις
Τα κέρδη από συναλλαγές βοήθησαν την κερδοφορία της Eurobank σημειώνουν οι αναλυτές ενώ σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την έκτακτη εισφορά.

 

Σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων της Bank of America Merrill Lynch ήταν τα κέρδη προ φόρων λόγω της ισχυρής πορείας των κερδών από συναλλαγές ενώ και τα κόστη ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Ωστόσο αυτό αντισταθμίστηκε από τις υψηλότερες προβλέψεις. Σε δημοσιευμένη βάση η Eurobank όπως και οι άλλες ελληνικές τράπεζες εμφάνισε αποτελέσματα χαμηλότερα των εκτιμήσεων λόγω της έκτακτης εισφοράς. Ο οίκος δεν αλλάζει την επενδυτική του στάση και διατηρεί την ουδέτερη σύσταση και την τιμή στόχο των 6 ευρώ. 

Η πορεία των εσόδων αποτέλεσε τη θετική έκπληξη για τη Citigroup η οποία διατηρεί τη σύσταση διακράτησης και την τιμή στόχο των 5,25 ευρώ. Σημειώνει πως τα καθαρά κέρδη ήταν ανάλογα των εκτιμήσεών της και χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν και πρόβλεψη για την έκτακτη εισφορά ύψους 45 εκατ. ευρώ. Στα αρνητικά σημειώνει την μεγάλη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν ανάλογα με τις εκτιμήσεις σημειώνει η JP Morgan λόγω της καλύτερης πορεία των κερδών από συναλλαγές. Ο οίκος σημειώνει την επιστροφή στην κερδοφορία της Νέας Ευρώπης και το γεγονός πως τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις του. Η σύσταση για αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς διατηρείται. 

Η Πειραιώς σημειώνει τη δήλωση της διοίκησης πως τα προ προβλέψεων κέρδη θα είναι ανάλογα ή και καλύτερα αυτών του 2009. Η ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 6,3 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.