ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τεχνική εικόνα του δείκτη FTSE ASE 20

10:29 - 31 Μαϊ 2010 | Αναλύσεις
Άκαρπη παρέμεινε τελικά, στο βραχυχρόνιο 30λεπτο chart τιμών, η προσπάθεια του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ASE 20 να διασπάσει ανοδικά την καθοδική γραμμή αντίστασης, στις 777 μονάδες, αφήνοντας έτσι ανοικτά «πεδία» για την εβδομάδα, που μόλις ξεκινάει, σημειώνει στην τεχνική της ανάλυση η Δυναμική Χρηματιστηριακή.

Οπωσδήποτε η δυσπραγία παρακολούθησης της τριήμερης ανοδικής κίνησης των διεθνών αγορών αυξάνει κατά πολύ τα ποσοστά «υποχώρησης» του δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών βάζοντας ως αρχικό στόχο το σημείο των 737 μονάδων. Η περιοχή όμως, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα βραχυχρόνια πορεία του δείκτη βρίσκεται στο σημείο, από όπου διέρχεται η γραμμή στήριξης, στις 727 μονάδες περίπου. Η πιθανή καταστρατήγηση της εν λόγω στήριξης θα ανοίξει διαγραμματικά τους «ασκούς του Αιόλου», ωθώντας το δείκτη στην απευχθέα μακροχρόνια ζώνη στήριξης των 709 (πυθμένας 2009) με 700 (πυθμένας 2003) μονάδων, γεγονός, όπου θα οδηγήσει αρκετούς επενδυτές σε άτακτες ρευστοποιήσεις.

Στην αντίθετη περίπτωση όμως, που ο δείκτης μας εκπλήξει θετικά διασπώντας ανοδικά τη γραμμή θα πρέπει να αναμένουμε έντονη κίνηση διαφυγής προς την ισχυρή αντίσταση, που προσφέρει η άνω πλευρά IYW του καθοδικού καναλιού τάσης στις 792 με 800 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.