ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβαθμίζει σε αγορά τη Motor Oil η UBS και γίνεται ουδέτερη για τα ΕΛΠΕ

09:22 - 02 Ιουν 2010 | Αναλύσεις
Σε αγορά αναβαθμίζει τη σύσταση για τη Motor Oil η UBS από ουδέτερη προηγουμένως μειώνοντας ωστόσο την τιμή στόχο στα 9,10 ευρώ από 9,80 ευρώ .Η μείωση της τιμής στόχου αποδίδεται στα χαμηλότερα κέρδη ανά μετοχή και στον υψηλότερο καθαρό δανεισμό. Τα αποτελέσματα πάντως του πρώτου τριμήνου ήταν ανώτερα από τις εκτιμήσεις.

Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2010-12 κατά 4-6% λόγω της υψηλότερης φορολογίας και των υψηλότερων τόκων από την αύξηση του δανεισμού. Η μετοχή διαπραγματεύεται 5 φορές τα κέρδη του 2011 που αντιστοιχεί σε discount 49% έναντι του μέσου όρου του κλάδου

 Παράλληλα ο οίκος σε έκθεσή του για τον ευρωπαϊκό κλάδο αναβαθμίζει συνολικά τη σύσταση σε ουδέτερη και υπενθυμίζει πως από τότε που υιοθέτησε την επιφυλακτική στάση έχει υποχωρήσει κατά 20%. Αναβάθμισε τη σύσταση για τα ΕΛΠΕ από πώληση σε ουδέτερη αλλά μείωσε την τιμή στόχο στα 6,50 ευρώ από 7,60 ευρώ. Οι πολλαπλασιαστές είναι χαμηλοί αλλά το εγχώριο περιβάλλον και το λιγότερο ελκυστικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων δικαιολογούν τους χαμηλότερους πολλαπλασιαστές. Πάντως ο οίκος πιστεύει πως η αγορά έχει αποτυπώσει στην τιμή της μετοχής τις όποιες ανησυχίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:33 - 02 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.