ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση του FTSE 20

10:02 - 14 Ιουν 2010 | Αναλύσεις
Με κέρδη της τάξεως του 0,95% και με ολική επαναφορά πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 700 μονάδων έκλεισε την περασμένη Παρασκευή ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ASE 20 αφήνοντας ανοδική «γεύση» για την εβδομάδα, που μόλις ξεκινάει, σχολιάζει στην τεχνική της ανάλυση για τον δείκτη η Δυναμική Χρηματιστηριακή.

Η θετική αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την ποιότητά της, καθώς το αναμενόμενο triple witching των παραγώγων στο τέλος  της εβδομάδος είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη επηρεάσει «καλλωπιστικά» τη διαγραμματική εικόνα του δείκτη, σημειώνει η ΑΧΕ. Για να μπορέσει όμως να πει ότι η βραχυχρόνια τάση θα αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο θα πρέπει ο FTSE ASE 20 να διασπάσει ανοδικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών την άνω πλευρά του έντονα καθοδικού καναλιού, στις 735 με 740 μονάδες περίπου. Πιθανή όμως νωχελική επαφή με την εν λόγω πλευρά θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την εικόνα του δείκτη ωθώντας τον βίαια κάτω από το όριο των 700 μονάδων.

Από την ανάλυση τώρα των τεχνικών δεικτών η ΑΧΕ διαπιστώνει ότι ναι μεν οι αλγοριθμικές ενδείξεις στηρίζουν τη τελευταία ανοδική προσπάθεια του δείκτη αλλά μέχρι στιγμής δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ικανές για να τον οδηγήσουν με ασφάλεια έξω από την υπάρχουσα έντονη καθοδική τάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.