ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτική για τις ελληνικές τράπεζες η Marfin

10:12 - 22 Ιουν 2010 | Αναλύσεις
Οι ανησυχίες για τα μακροοικονομικά και η εκτέλεση του προγράμματος σταθερότητας «πλακώνουν» τις ελκυστικές τιμές των τραπεζών αναφέρει η Marfin στην έκθεσή της για τον τραπεζικό κλάδο και τονίζει πως όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και στους ισολογισμούς.

 Αναφέρει πως το δάνειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ απομάκρυναν τη χώρα από τις αγορές για δύο τουλάχιστον έτη μειώνοντας και τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους ρευστότητας ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στη χώρα να διορθώσει τα οικονομικά της. Ωστόσο έφερε και αυστηρά μέτρα που επηρεάζουν την κερδοφορία των τραπεζών.

Η ΑΧΕ δεν έχει σύσταση αγοράς για κάποια τράπεζα. Πιο αναλυτικά δίνει σύσταση συσσώρευσης  με τιμή στόχο τα 6,5 ευρώ για την Alpha Bank, σύσταση πώλησης με τιμή στόχο τα 0,8 ευρώ για την ΑΤΕ, σύσταση συσσώρευσης με τιμή στόχο τα 4,6 ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου, σύσταση διακράτησης με τιμή στόχο τα 5,3 ευρώ για τη Eurobank, σύσταση πώλησης με τιμή στόχο τα 2,2 ευρώ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύσταση διακράτησης με τιμή στόχο τα 13,3 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και σύσταση διακράτησης με τιμή στόχο τα 5 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.