ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS, Goldman Sachs και Merrill Lynch σχολιάζουν την αύξηση της Εθνικής Τράπεζας

09:37 - 08 Σεπ 2010 | Αναλύσεις
Στρατηγικά η κίνηση της Εθνικής Τράπεζας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση σημειώνει η UBS σε έκθεσή της για την τράπεζα με αφορμή την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου. Με βάση τις πρώτες της εκτιμήσεις θα υπάρξει dilution στα κέρδη ανά μετοχή 30% περίπου, ωστόσο το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην στρατηγική ευκαιρία που δημιουργεί η κίνηση.

Η κίνηση έχει λογική λέει ο οίκος αφού από τη μία θα αυξήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια κατά 400 μονάδες βάση και θα ενισχύσει τον ισολογισμό της σε μία προσπάθεια να ξαναβγεί στις αγορές για χρηματοδότηση. Από την άλλη και δευτερευόντως η κίνηση δίνει στρατηγική ευελιξία στην τράπεζα όταν το κλίμα βελτιωθεί μεσοπρόθεσμα. Η ουδέτερη σύσταση και η τιμή στόχος των 12,80 ευρώ διατηρούνται.

Η Goldman Sachs αναφέρει πως με βάσει την ανακοίνωση ο αριθμός των μετοχών θα αυξηθεί κατά 57%, η κεφαλαιακή επάρκεια θα ανέλθει στο 12% από 9,5% για το 2010 (εκτίμηση) και θα είναι ο υψηλότερος δείκτης ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες, ενώ θα υπάρξει dilution στα κέρδη ανά μετοχή 15% για τους υπάρχοντες μετόχους με βάση την εκτίμηση για τα κέρδη του 2012 που περιμένει ο οίκος. Σημειώνει πως το dilution θα είναι μικρό καθώς θα αντισταθμιστεί από τη μη πληρωμή πλέον του κουπονιού 10% στο κράτος που κατέχει προνομιούχες μετοχές. Ο οίκος θέτει τη σύσταση και την τιμή στόχο υπό αναθεώρηση.

Η Bank of America- Merrill Lynch αναφέρει πως η τράπεζα εξέπληξε με την κίνησή της ακόμα και αν αναλογιστεί κανείς πως η τράπεζα θέλει να μπει μπροστά στις υποτιθέμενες αυξήσεις που ίσως κάνουν και οι άλλες τράπεζες. Σημειώνει πως ακόμα και μετά την αύξηση οι μετοχές θα είναι ελκυστικές, ενώ το dilution στα κέρδη ανά μετοχή θα είναι της τάξης του 25% περίπου. Περιμένει υποαπόδοση από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο βραχυπρόθεσμα. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο των 15 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:03 - 08 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.