ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kantor: Στις 3.500 βλέπει το ΓΔ φέτος

11:47 - 28 Ιουν 2006 | Αναλύσεις
Συνυφασμένη με τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών εκτιμά η Kantor Capital ότι θα είναι το 2006 η χρηματιστηριακή πορεία των μετοχών και εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης θα διαμορφωθεί στην περιοχή των 3.400-3.600 μονάδων έως το τέλος του έτους.

Σε ότι αφορά το 2005 που είναι και η επισκοπούμενη χρονιά, διαπιστώνεται ότι η υψηλή ερμηνευσιμότητα της κεφαλαιοποίησης από τα οικονομικά μεγέθη και την ελάχιστη οικονομική αξία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αγορά συνέχισε να λειτουργεί με βάση την οικονομική πορεία των εταιρειών.

Η κεφαλαιοποίηση ερμηνεύεται κατά κύριο λόγο από τα λειτουργικά αποτελέσματα και τα Ίδια Κεφάλαια, ενώ, μετά από αρκετά χρόνια, σημαντική εμφανίζεται και η Μεταβολή Λειτουργικών Κερδών.

Εξετάζοντας ειδικότερα τις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης (> 100 εκατ. ευρώ), παρατηρείται σημαντική ερμηνευσιμότητα της κεφαλαιοποίησής τους από τα οικονομικά τους μεγέθη, σε αντίθεση με τις μικρότερες εταιρείες όπου η ερμηνευσιμότητα διαχρονικά κινείται στο εύρος 30%-40%. Αυτό αναδεικνύει εμφατικά το γεγονός ότι οι επενδυτικές αποφάσεις για μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης δεν στηρίζονται συστηματικά σε σαφή οικονομικά κριτήρια.

Η γενικά υψηλή ερμηνευσιμότητα της κεφαλαιοποίησης από τα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών οδήγησε σχεδόν στην εξάλειψη κάθε πρόσθετης αναγνώρισης αξίας («αέρας») των εταιρειών καταδεικνύοντας ότι οι επενδυτές έχουν γίνει περισσότερο ορθολογικοί, λαμβάνοντας υπόψη τους τα δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη. Εξαίρεση αποτελούν οι εταιρείες Πληροφορικής και σε μικρότερο βαθμό αυτές των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας και των Κατασκευαστικών, των οποίων οι κεφαλαιοποιήσεις διατηρούν στοιχεία «αέρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.