ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒοfA / Merrill Lynch: 10 λόγοι να αγοράσετε σε αυτή τη βουτιά των μετοχών

02:15 - 18 Μαρ 2011 | Αναλύσεις
Σε νέο note του κορυφαίου αναλυτή της BofA / Merrill Lynch, David Bianco, δίνονται 10 λόγοι για δυναμικές τοποθετήσεις στις μετοχές, για τους… φοβισμένους -από τη βουτιά των αγορών λόγω Ιαπωνίας- επενδυτές.
1. Και η δημοσιονομική αλλά και η νομισματική πολιτική, συνεχίζουν να παραμένουν «προσαρμοστικές» ( accommodative) και σύμφωνα με την ιστορία, χρειάζεται να συμβούν τεράστια οικονομικά σοκ για να αλλάξουν ρώτα  αυτές οι πολιτικές. Οι υφέσεις σπάνια ξεκινούν πριν η Fed προχωρήσει στην πρώτη της αύξηση των επιτοκίων.
2. Οι bear markets συνήθως δεν ξεκινούν όταν οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι τόσο χαμηλές όπως σήμερα και όταν η κερδοφορία δεν έχει ακόμη κορυφωθεί.
3. Η επενδυτική εμπιστοσύνη έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από ένα εξαιρετικά bullish κλίμα το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, γεγονός αποτελεί ένα ακόμη buy σήμα.
4. Ο κίνδυνος ένος σοβαρού πετρελαϊκού σοκ από τις εκτίναξη των τιμών του μαύρου χρυσού σε νέα υψηλά (πάνω από τα 150 δολ. το βαρέλι) είναι εξαιρετικά χαμηλός πλέον, δεδομένου του ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τώρα είναι αυτή που αφορά την πορεία της παγκόσμια ανάπτυξης, λόγω των γεγονότων στην Ιαπωνία.
5. Ο κίνδυνος ενός σοκ από τα αμερικάνικα επιτόκια είναι επίσης χαμηλός. Η απειλή από την εκτόξευση των μακροπρόθεσμων αμερικάνικων επιτοκίων με την συμπλήρωση του QE2 αυτό το καλοκαίρι, έχει μειωθεί πλέον λόγω των μέτρων χαλάρωσης της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της παγκόσμιας φυγής στην ασφάλεια των αμερικάνικων κρατικών ομολόγων.
6. Η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια στο επόμενο διάστημα λόγω του πληθωρισμού και της ενίσχυσης του EFSF, όμως αυτό θα κρατήσει το ευρώ δυνατό και θα κάνει καλό στα κέρδη ανά μετοχή, ειδικά των μετοχών του δείκτη S&P 500.
7. Στο μακροπρόθεσμο διάστημα, οι επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας και γενικότερα στην ενέργεια, θα ενσχθούν σημαντικά.
 
8. Τα πρόσφατα μακροοικονομικά γεγονότα μπορεί να κάνουν τους επενδυτές να εκτιμήσουν περισσότερο τις εγχώριες επενδυτικές τοποθετήσεις ( ΗΠΑ, Ευρώπη )
9. Οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων αναμένεται να παρμανείνουν δυναμικές, καθώς τα επιτόκια θα συνεχίσουν να παραμένουν χαμηλά. Οι εταιρίες αναμένεται να εκδώσουν περισσότερα ομόλογα και να χρησιμοποιήσουν την ρεστότητά τους για να αγοράσουν περισσότερες μετοχές.
10. Οι κίνδυνοις την αλυσίδα προσφοράς της Ιαπωνίας, δεν αφορούν όλο το φάσμα των εισηγμένων εταιρειών, αλλά αφορούν κυρίως τις εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας
Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 18 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.