ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Buy η Merit Χρηματιστηριακή για την Revoil - Στο 1,70 ευρώ η τιμή στόχος

13:23 - 18 Μαρ 2011 | Αναλύσεις
Σύσταση αγοράς δίνει για την Revoil η Merit Χρηματιστηριακή αυξάνοντας παράλληλα την τιμή στόχο στα €1,70 από τιμή στόχο €1,50. Η αύξηση της τιμής στόχου οφείλεται κυρίως στις νέες προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί από την ενασχόληση της εταιρείας με τη ναυτιλία.
Ο παραδοσιακός κλάδος ενασχόλησης της εταιρείας έχει πληγεί από την αύξηση της φορολογίας που επηρεάζει αρνητικά τον όγκο πωλήσεων και τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών λιανικής πώλησης. Παρά το αρνητικό κλίμα στον κλάδο των καυσίμων που συνοδεύεται από διψήφια πτώση του όγκου των πωλήσεων, η Revoil έχει μονοψήφιες απώλειες στις πωλήσεις της, αυξάνοντας παράλληλα το μερίδιο αγοράς της, επωφελούμενη από τις ανακατατάξεις στον κλάδο και από τις προσθήκες νέων και πιο αποδοτικών πρατηρίων. Το μερίδιο της στην αγορά  ανέρχεται σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις στο 6,8% με προσδοκίες για περεταίρω άνοδο μέσα στο 2011 λόγω των νέων πρατηρίων.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το προηγούμενο έτος  κρίνονται αρκετά καλά  με βάση τις νέες συνθήκες στην αγορά. Οι πωλήσεις σε ευρώ ανέβηκαν κατά 31,5% σε σχέση με το 2009 την ίδια στιγμή που οι συνολικοί όγκοι πωλήσεων μειώθηκαν κατά 6%. Αυτό οφείλεται από τη μια στην υψηλή φορολογία που επιβλήθηκε μέσα στο 2010 και από την άλλη στην ανοδική τάση στις τιμές του πετρελαίου. Οι πωλήσεις βενζίνης μάλιστα αυξήθηκαν οριακά τη στιγμή που η αγορά κινήθηκε με πτώση 8%. Παράλληλα, το μικτό  περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 3,1% επίσης για τους παραπάνω λόγους, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά μετά φόρων κέρδη (εξαιρουμένων των έκτακτων φόρων) μειώθηκαν οριακά στα €3,1 εκ.

Η πρόσφατη επέκταση της εταιρίας στην ναυτιλία μπορεί να της αποφέρει σημαντικά μελλοντικά έσοδα και μάλιστα μέσα στο 2011. Τα Handymax φορτηγά πλοίο ξηρού φορτίου Blue Angel και Blue Eternity έχoυν ήδη παραληφθεί και ναυλωθεί με τα αναμενόμενα έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα για το 2011 να ανέρχονται στα $10 εκ. Αυτή η δραστηριότητα αναμένεται να έχει υψηλή κερδοφορία  με το καθαρό περιθώριο κέρδους να ξεπερνάτο 30%.

Για το 2011 αναμένουμε μια μικρή περεταίρω μείωση του όγκου πωλήσεων λόγω της συνεχούς αύξησης της τιμής των καυσίμων και της παρατεταμένης ύφεσης στην Ελλάδα αλλά  και μια μονοψήφια αύξηση των εσόδων. Επίσης, ήδη από το Α Τρίμηνο του 2011 αναμένουμε βελτίωση των περιθωρίων κέρδους λόγω της δραστηριότητας στη ναυτιλία.   
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.