ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι αναμένει η Εγνατία Finance

13:35 - 03 Ιουλ 2006 | Αναλύσεις
Διατήρηση των τάσεων ανάκαμψης αναμένει για τη χρηματιστηριακή εβδομάδα που ξεκινά η Εγνατία Finance.

«Τονίζουμε ότι δεν δηλώνουμε αισιόδοξοι για τις μετοχές, όμως, η τελευταία διόρθωση δεν δικαιολογείται από την θεμελιώδη εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.

Ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, η Εγνατία εντοπίζει μετοχές οι οποίες εμφανίζουν σημαντικά περιθώρια ανόδου. Ανάμεσά τους η ΕΤΕ, όπου οι τελευταίες πιέσεις εκτιμάται πως έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες για ανάκαμψη.

Με τα σενάρια περί εξαγορών να περιπλέκουν τις συνθήκες στον τραπεζικό κλάδο, μετοχές όπως εκείνες των Alphaκαι Eurobankέχουν επηρεασθεί από τις φήμες, σημειώνουν οι αναλυτές, και προβλέπουν πρόσκαιρο ράλι στον κλάδο, και κατ΄ επέκταση στο ΧΑ. Εξάλλου, όπως σημειώνουν, η αποτίμηση του ελληνικού χρηματιστηρίου παραμένει ευνοϊκή έναντι των ευρωπαϊκών.

Συμπερασματικά, η Εγνατία Financeεπιλέγει, σε αυτά τα επίπεδα τον τραπεζικό κλάδο, και κυρίως τις ΕΤΕ, Alphaκαι Eurobankκαθώς και τις Κύπρου και Πειραιώς (αν και σε αυτή την περίπτωση αναμένει πρώτα τα αποτελέσματα της διεκρίκησης της Emporiki). Στις υπόλοιπες μετοχές, ξεχωρίζει τις ΟΤΕ, Cosmote, Τρία Εψιλον, Τιτάν, MotorOil, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΕΧ, Αβαξ, Frigoglass, Attica, BlueStar, Μινωικές, Σαράντης, Notos, Jumbο και Fourlis.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.