ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Συσσώρευση αναμένει η Εγνατία Finance

12:49 - 10 Ιουλ 2006 | Αναλύσεις
Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθούν το ΧΑ και οι ξένες αγορές κατά την εβδομάδα που ξεκινά, σύμφωνα με την Εγνατία Finance, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο.

 

Σε αυτή τη φάση, δεν εντοπίζονται καταλύτες για μία νέα πτώση, όμως, μια σειρά από παράγοντες αναμένεται να περιορίσουν και την άνοδο. Ανάμεσα σε αυτούς αναφέρονται τα αντιφατικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, οι γεωπολιτικές ανησυχίες και οι προσδοκίες για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Στο ΧΑ, τον τόνο αναμένεται να δώσουν οι τράπεζες, καθώς αναμένονται ακόμα εξελίξεις, κυρίως στην Emporiki. Η αμκ της Εθνικής θεωρείται επιτυχημένη, επομένως, η κατά 8% πτώση της μετοχής την περασμένη εβδομάδα συνιστά, κατά την Εγνατία Finance, επενδυτική ευκαιρία.

Ο ευρύτερος κλάδος συνεχίζει να κινείται στο ρυθμό των συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εγνατία επαναλαμβάνει τη θετική της στάση για τις τράπεζες και επιλέγει τις ΕΤΕ, Alphaκαι Eurobank. Θετική δηλώνει επίσης για τις Κύπρου και Πειραιώς, αν και περιμένει τις εξελίξεις γύρω από την Emporiki.

Στους υπόλοιπους κλάδους, η Εγνατία Financeεπιλέγει τις ΟΤΕ, Cosmote, Τρία Εψιλον, Τιτάν, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΕΧ, Αβαξ, Frigoglass, Attica, Blue Star, Μινωικές, Σαράντης, Νότος, Jumbo και Fourlis.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.