ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένουν στο επίκεντρο τα σενάρια αναδιάρθρωσης και Plan B - Τι λένε Barclays, Pimco

11:18 - 03 Ιουν 2011 | Αναλύσεις
(upd) Ύστερα από την καταρχήν συμφωνία στην οποία έφτασε η Ευρωζώνη για νέο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιπλέον χρηματοδόστησης έως και τα μέσα του 2014, οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και περί δεύτερων σχεδίων για τη χώρα... συνεχίζονται.
Ειδικότερα, αναγκαία εξακολουθεί να "βλέπει" για την εξυγίανση των οικονομικών της Ελλάδας η Barclays Capital την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, παρά το γεγονός ότι, όπως εκτιμά, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς και οι υπόλοιπες προσπάθεις της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος, ενδέχεται να καθυστερήσουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδου ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο οίκος τονίζει ότι  «θα αποτρέψουν εν τέλει τα νέα αυτά μέτρα την αναδιάρθρωση του χρέους; Λέμε πιθανώς ναι, για φέτος», σημειώνει η Barclays Capital. «Παρ' όλα αυτά, όπως υποστηρίξαμε στις 11 Μαΐου, το 2011 θα χρειαστεί μείωση του ελληνικού χρέους».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου της Pimco στην Ευρώπη, Andrew Balls, χαρακτηρίζει "άκαρπη" τη μέχρι τώρα αντίδραση της Ευρωζώνης στην ελληνική κρίση χρέους

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε σημερινό του άρθρο στην Dily Telegraph, η Ευρώπη θα ήταν πρέπον να προχωρήσει σε ένα Plan B για την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα της χώρας, καλύπτοντας μια και έξω την ανάγκη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Balls, «δεδομένου του υπέρογκου χρέους της, του περιορισμένου χώρου της Ευρωζώνης και της έλλειψης πραγματικών συνολικών χρηματοδοτήσεων, είναι δύσκολο να φανταστώ πως μπορεί να ανακτήσει σταθερές δυναμικές χρέους χωρίς να αναδιαρθρώσει το χρέος της».

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα καταφέρει να 'κάνει περισσότερα', οδηγώντας σε άτακτη χρεοκοπία», επισημαίνει.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:59 - 03 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.