ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pimco: Προεξοφλεί πτώχευση στα επόμενα 3 χρόνια...

10:21 - 22 Ιουν 2011 | Αναλύσεις
Πτώχευση στα επόμενα τρία χρόνια προεξοφλεί για την Ελλάδα η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, η Pimco, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των χωρών της Ευρωζώνης θα επιδεινωθούν...
«Θα δούμε διαφορετικές οικονομίες να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ειδικά την Ελλάδα, αυτό θα είναι η πτώχευση», δήλωσε.

"Απίθανο", αλλά όχι και αδύνατο είναι κατά την Pimco η έκρηξη ενός δεύτερου κύμματος χρηματοοικονομικής κρίσης, το οποίο θα έχει προκληθεί από την ελληνική χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή της Pimco, Άντριου Μπολλς, οι προσπάθειες για την καταβολή του νέου πακέτου στήριξης στη χώρα δεν θα παράσχουν ουσιαστική βοήθεια... απλά θα μεταθέσουν τη χρεοκοπία για τα επόμενα χρόνια και όχι για τώρα. "Η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπήμένη", τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου δίνει χρόνο στη Ευρώπη για να αποτρέψει την μετάδοση της κρίσης και σε άλλες οικονομίες, όπως η Ισπανία. «Η ανησυχία που έχουμε είναι ότι όταν μεταθέτεις το πρόβλημα, αυξάνεις τον κίνδυνο μιας άτακτης χρεοκοπίας και χειρότερων επιπτώσεων από την μετάδοση της κρίσης», δήλωσε, προσθέτοντας πως η Ευρώπη θα έπρεπε να βρει ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για μια ομαλή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 22 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.