ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγοράζουν μετοχές!

02:17 - 08 Ιουλ 2011 | Αναλύσεις
Σύμφωνα με τον επικεφαλής διεθνών επενδύσεων της ABN AMRO Didier Duret αναμένεται "ράλι" στον κλάδο της ενέργειας καθώς και των χρηματοοικονομικών.

Η ΑΒΝ ΑΜRO Private Banking δηλώνει ότι θα επενδύσει το ήμιση της ρευστότητας που διατηρεί, που φτάνει συνολικά τα 40 δις ευρώ περίπου, σε μετοχές πολύ σύντομα, απλά… περιμένει το σωστό timing το οποίο θα είναι μέσα στο καλοκαίρι που διανύουμε. Σήμερα, το 40% του χαρτοφυλακίου της είναι τοποθετημένο σε μετοχές, ενώ το 22% είναι σε θέσεις ρευστότητας, ενώ το σύνολο του ενεργητικού της ξεπερνά τα 168 δις ευρώ.

 

Οπως τονίζει ο , Didier Duret, το καλοκαίρι του 2011 ξεκίνησε με αρκετή μεταβλητότητα και αναταραχή στις αγορές και οι επενδυτές έχουν παραμείνει στο περιθώριο παρατηρώντας τις εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια οικονομία και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Οπως προσθέτει, εάν λοιπόν οι οικονομικές συνθήκες σταθεροποιηθούν, τότε θα ανοίξει και η πόρτα για την σημαντική ευκαιρία εντυπωσιακών κερδών από στις μετοχές, και η ABN είναι έτοιμη να… εισβάλει.

Οπως σημειώνει ο Duret, είναι εξαιρετικά πιθανό αυτή η ευκαιρία να έρθει μέσα στο καλοκαίρι και στόχος την ABN AMRO είναι οι μετοχές εταιρειών με ισχυρή τιμολογική δύναμη, η οποία είναι και το κλειδί για την διατήρηση των περιθωρίων κερδών και της ανάπτυξης της κερδοφορίας στο μακροπρόθεσμο διάστημα. Το κυνήγι αυτών των εταιρειών μπορεί να αποδειχθεί μία άκρως επικερδής στρατηγική στο σημερινό περιβάλλον, το οποίο έχει ακόμη αρκετές μακροοικονομικές προκλήσεις, ανταγωνισμό και αυξανόμενα κόστη παραγωγής.

 

Σύμφωνα με τον Duret, οι κλάδοι που θα πραγματοποιήσουν ράλι είναι ο κλάδος της ενέργειας καθώς και αυτός των χρηματοοικονομικών. Οπως επισημαίνει ισχυρό πλεονέκτημα έχουν οι μετοχές των τραπεζών με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, όπως η BNP Ρaribas, η HSBC, η JP Morgan και η UBS.

 

Eντυπωσιακό δ’ τρίμηνο για τις μετοχές αναμένει η Citigroup, η οποία τονίζει ότι οι ενδείξεις για το μέλλον των ευρωπαϊκών μετοχών είναι αρκετά αισιόδοξες. Οπως σημειώνει, για να υπάρξει σημαντική και ουσιαστική διόρθωση στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να συνδυαστεί με μία έντονη πτώση των προσδοκιών για την οικονομική ανάπτυξη και την κερδοφορία, κάτι δηλαδή που να μοιάζει στο σενάριο της ανώμαλης προσγείωσης για την οικονομία.

 

Οπως επισημαίνει η Citi, δεν αναμένεται να υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη, αφού δεν αναμένει την επιδείνωση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, αλλά και όυτε την συνεχιζόμενη επιβράδυνσης της αμερικάνικης οικονομίας.

Αντίθετα η Citi περιμένει πως στους επόμενους μήνες θα υπάρξει μείωση της μακροοικονομικής αβεβαιότητας η οποία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με τις ανησυχίες γύρω από το ελληνικό ζήτημα να μειώνονται και να παίρνουν… παράταση για το μέλλον, με καλύτερα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο και το β’ εξάμηνο του 2011, και με τον πληθωρισμό σε οικονομίες-κλειδιά των αναδυόμενων αγορών, να περιορίζεται. Οπως τέλος υπογραμμίζει, όλα αυτά θα βοηθήσουν στην στήριξη σημαντικά υψηλότερων τιμών στις μετοχές στο β’ εξάμηνο του έτους και ειδικά στο τέταρτο τρίμηνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:06 - 08 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.