ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Βλέπει ενίσχυση ύψους 140 δισ. για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

15:47 - 05 Οκτ 2011 | Αναλύσεις
Την κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών με κεφάλαια άνω των 140 δισ. ευρώ, μέσω ενός προγράμματος παρόμοιο με το αμερικάνικο TARP βλέπουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
«Οι ρυθμιστές θέλουν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο «στρώμα» για εξασφάλιση της βιωσιμότητας» σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

Η Morgan Stanley υποδεικνύει ότι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να ξεκινήσει με τα stress tests της ΕΒΑ, να ενσωματώσει ένα «κούρεμα» 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και να καταλήξει με κεφαλαιακή αποκατάσταση της τάξης του 7-8% για τον συντελεστή core tier one των «κεντρικών» κρατών της ευρωζώνης και περίπου 12% για τον συντελεστή των περιφερειακών τραπεζών.

Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένα «μετατρέψιμα χαρακτηριστικά», αναφέρει ο οίκος. Για παράδειγμα, μπορούν να εκδοθούν μετατρέψιμα χρεόγραφα που θα καταστούν κεφάλαιο core Tier 1 αν δεν υπάρξει αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας και η αν η τράπεζα δεν φτάσει στα προκαθορισμένα απαιτούμενα επίπεδα κεφαλαίων εντός τριών ετών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.