ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μerit ΑΧΕΠΕΥ: Σύσταση buy για ΤΕΝΕΡΓ, τιμή στόχος τα 4 ευρώ

16:00 - 18 Οκτ 2011 | Αναλύσεις

H Merit συνεχίζει την κάλυψη της εταιρείας Τέρνα Ενεργειακή διατηρώντας τη σύσταση BUY και την τιμή στόχο στα €4,0. Η εν λόγω εταιρεία είναι μια καλή επιλογή για επενδυτές που ποντάρουν στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας καθώς είναι η μόνη εταιρεία στο Ελληνικό Χρηματιστήριο που εξειδικεύεται στις ΑΠΕ. Η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει αιολικά πάρκα δυναμικότητας 197 MW και υδροηλεκτρικά δυναμικότητας 15ΜW στην Ελλάδα και δυο αιολικά 32 MW στην Πολωνία.

Παράλληλα, άλλα 232 MW αιολικών και 9 MW φωτοβολταικών βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατασκευή ή πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή τους στην Ελλάδα και 242 ΜW αιολικών στο εξωτερικό. Επίσης έχουν πάρει άδεια παραγωγής 1552 MW αιολικών και 18 MW φωτοβολταικών με πολύ περισσότερα να σχεδιάζονται σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το αν θα υλοποιηθούν οι στόχοι που έχει θέσει η εταιρεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση των αρχών για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την εναλλακτική ενέργεια που κάνουν λόγο π.χ. για κάλυψη του 20% της συνολικής ενέργειας της Ελλάδας από ΑΠΕ μέχρι το 2014. Παράλληλα, ειδικά για τα ελληνικά projects η έλλειψη ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ανασταλτικό παράγοντα στη χρηματοδότηση των μεγάλων projects  που ετοιμάζει η εταιρεία.

Πολύ σημαντική θεωρούμε επίσης τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στις ΗΠΑ, μια χώρα όπου οι συνθήκες στην αγορά των ΑΠΕ είναι πολύ καλύτερες από ότι στην Ελλάδα. Τα πρώτα από τα 10 αδειοδοτημένα πάρκα που εξαγόρασε η Τέρνα στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να κατασκευάζονται ήδη μέσα στο 2011.

Επειδή η ορατότητα στον κλάδο δεν είναι πολύ μεγάλη, παράλληλα με το βασικό μας σενάριο που προϋποθέτει 1000 ΜW ΑΠΕ σε πλήρη λειτουργία μέχρι το  τέλος του 2015, εξετάστηκαν 2  εναλλακτικά σενάρια. Το πρώτο προϋποθέτει 1050 ΜW ΑΠΕ σε πλήρη λειτουργία μέχρι το  τέλος του 2015 και οδηγεί την τιμή στόχο στα €4,30 ενώ το δεύτερο προϋποθέτει 950 ΜW ΑΠΕ σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2015 και οδηγεί την τιμή στόχο στα €3,70. Η μετοχή διαπραγματεύεται  αυτήν την περίοδο σε χαμηλά επίπεδα P/E λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αναμενόμενα κέρδη του 2011 σε σχέση με το peer group της, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν και έξοδα που αφορούν projects που θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες. Τα καθαρά κέρδη για το 2011 αναμένονται σημαντικά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι παρά τις αυξημένες αποσβέσεις.  Με τον πολλαπλασιασμό των MW σε λειτουργία στα επόμενα χρόνια αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν και τα κέρδη της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.