ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Ύπουλο σχέδιο Γερμανίας για την Ελλάδα

13:20 - 20 Φεβ 2012 | Αναλύσεις
Η Γερμανία προσπαθεί να ωθήσει την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ, αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times
Την άποψη πως «το τελευτάιο χρονικό διάστημα η Γερμανία προσπαθεί να οδήγησει την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ» υποστηρίζει ο Βόλφγκανγκ Μούντσαου σε άρθρο του στους Financial Times, με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει αν θέλει να έχει δημοκρατία».

Ο Γερμανός αρθρογράφος υποστηρίζει ότι « η στάση που έχει επιδείξει τόσο ο Σόιμπλε όσο και η Μέρκελ τελευταία απένατι στην Ελλάδα δείχνει ένα πράγμα. Πως η Γερμανία θέλει να ωθήσει την Αθήνα στα άκρα έτσι ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να πει από μόνη της πως φεύγει από το Ευρώ.»

«Το Βερολίνο» συνεχίζει ο γερμανός αναλυτής, «μετά από τις προτάσεις για ''Επιτροπεία'', αναβολή των εθνικών εκλογών και παράταση της θητείας του Λουκά Παπαδήμου στην κυβέρνηση της χώρας, δείχνει ότι θα συνεχίζει να πιέζει τους Έλληνες να πούνε από μόνοι τους πως αποχωρούν από την ευρωζώνη.

Ο κ. Μουντσάου, τονίζει ακόμα στο σχόλιο του πως «δεν μπορεί να συνεχίσει η σχέση μεταξύ των δύο χωρών από τη στιγμή που έχει γίνει ξεκάθαρο και από τις 2 πλευρές ότι δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.»

«Η κ. Μέρκελ προθανώς δε θέλει να ''πιαστεί με το όπλο στο χέρι'' για υτό και ακολουθεί μια στρατηγική που πιστεύει ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα να φύγει μόνη της από την Ευρωζώνη. Είναι μια στρατηγική υποβοηθούσας αυτοκτονίας και είναι απίστευτα επικίνδυνη και ανεύθυνη» καταλήγει ο Γερμανός αναλυτής.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 21 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.