ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nomura: Μην ξεπουλάτε! Η αγορά είναι εντελώς παράλογη με την κρίση στην Ελλάδα

00:37 - 24 Μαϊ 2012 | Αναλύσεις
Nomura: Μην ξεπουλάτε! Η αγορά είναι εντελώς παράλογη με την κρίση στην Ελλάδα
Αν και έχ ουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα να βλέπουμε σημειώματα στρατηγικής της αγοράς από τους διεθνείς οίκους, οι οποίοι συμβουλεύουν τους πελάτες τους να ακολουθήσουν ουσιαστικά την τάση της αγοράς, που είναι ο δρόμος προς την Grexit, οποιαδήποτε contrarian ανάλυση, σίγουρα τραβά την προσοχή.

Ο αναλυτής της

Nomura, Michael Kurtz, σε νέο του note υπογραμμίζει λοιπόν το εξής: Μήν πανικοβάλεστε, τα πράγματα δεν είναι τόσ άσχημα όσο δείχνει η τάση της αγοράς.

 

Όπως σημειώνει, όλα σχεδόν τα assets, με εξαίρεση το δολάριο και τα bunds, αυτόν τον μήνα έχουν πραγματοποιήσει βουτιά. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στο ευρώ και έχουμε πάνω από τρεις εβδομάδες προτού οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι οποίοι δείχνουν μία συντριπτική προτίμηση να παραμείνει η Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα, αποφασίσουν για το αύριο της χώρας τους.

 

Επίσης, οι αγορές φαίνεται να έχουν αποφασίσει εκ μέρους των επενδυτών, ότι η μικρή Ελλάδα είναι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή της παγκόσμιας ανάπτυξης η οποία κυριολεκτικά περιμένει να συμβεί. Με το να συστήνουν οι αναλυτές την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, για παράδειγμα, ζητούν ουσιαστικά από τους επενδυτές να είναι ικανοποιημένοι με την απόδοση του 1,7% μόλις, σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να αναμένεται να παράγει 5,0% αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ το 2012 (και 5,5% το 2013).

 

Όπως τονίζει ο Kurtz , μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα risk premiums των μετοχών έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του απόλυτου πανικού.

Τελικά, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο κόσμος είναι πάρα πολύ απαισιόδοξος για τις προοπτικές της ανταπόκρισης της πολιτικής, όταν στην πραγματικότητα ήδη βλέπουμε τους ηγέτες να κινητοποιούνται δυναμικά, ειδικά στην Κίνα, όπου συζήτηση γύρω από τη δημοσιονομική / νομισματική διέγερση (stimulus), γίνεται όλο και πιο έντονη.

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με τη Nomura, όλος αυτός ο σημερινός πανικός που κυριαρχεί σήμερα στις αγορές, θα αποδειχθεί μία ακόμη σημαντική επενδυτική ευκαιρία: Ακόμη και αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ – το οποίο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το βασικό σενάριο του οίκου - η παγκόσμια πολιτική δράση τόσο από την ΕΚΤ όσο και από τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα είναι τέτοια που ο αντίκτυπος της ελληνικής εξόδου θα είναι ανάλογος του μικρού μεγέθους της Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:15 - 25 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.